NIU U-Pro

Med NIU U-Pro så krymper NIU sin tidigare framgångsmodell till en liten och behändig elmoped som är designad för körning i staden.

KLICKA HÄR för att köpa till bästa pris hos Kopenscooter.nu

Ny teknik

Det ingår inte, till skillnad från NIUs tidigare modeller, något traditionell startnyckel till NIU-Pro utan mopeden startas med hjälp av en medföljande fjärrkontroll. Ett tryck på fjärrkontrollen och mopeden svarar piggt med ett ett ljust dubbel-blipp, sen är det bara att rycka på den självlysande startknappen på själva mopeden och köra iväg

Batteriet sitter lättåtkomligt under sitsen, det är bara att vika upp den och lyfta batteriet rätt upp i dess handtag. Batteriet blir som en avlång väska som du kan bara in och sätta på laddning. Med sina superlätta 5,2 kilo så slår den de flesta andra elmopederna på marknaden vad det gäller behändighet. Man kan lätt ta med sig batteriet exempelvis in på jobbet utan att det blir vare sig tungt eller besvärligt.

Design

NIU U-Pro är liten och avskalad. Mopedens utförande gör att den är lätt och behändig samtidigt som priset hålls nere. Man kan inte påstå att den enkla designen är vacker, för det är den inte, men det finns något spännande uppkäftigt uttryck över den. Man skulle kunna säga att den är raka motsatsen till Piaggios klassiskt eleganta Vespa Elettrica som vi skrivit om tidigare.

I mitten av styret sitter en en häftig rund display, själva funktionen i att den är rund kan ifrågasättas, men det ser i alla fall coolt ut. I övrigt består reglagen av svarta och gröna knappar i plast, inget att hurra för. Något som man hurra för är dock det futuristiska led-lyset bak och fram, särskilt bakljuset ser ut som det kommer direkt från någon science fiction-film.

För en lång skandinav så kan elmopeden vid en första anblick tyckas vara för liten, men faktum är att även en person över medellängd sitter helt okej på detta fordon. Tack vare genomtänkt design så är det ingen risk att slå i styret även för de med långa ben. Om du vill skjutsa så finns det möjlighet att montera dit en extra sittplats.

Slutord

NIU U-pro, är en avskalad stadsmoped med en ganska ful men uppfriskande uppkäftig design. Priset är lågt med tanke på den funktion och all teknik du får för pengarna. Mopeden är ständigt uppkopplad och kommunicerar med dig med hjälp av en app i telefonen. En av funktionerna som är värda att nämna är stöldskyddsfuntkionen som kan larma om någon otillåtet flyttar mopeden, om så än bara några meter.

BETYG: 3/5

KLICKA HÄR för att köpa till bästa pris hos Kopenscooter.nu