Här kommer vi göra en genomgång av några av de mest intressanta elmopederna på marknaden. På grund av att sidan är ny så är antalet publicerade tester inte så stort ännu. Vår ambition är att testsidan ska växa med tiden. Tanken är att endast testa de bättre mopederna på marknaden. Det finns flera billiga modeller med dålig kvalitet som vi inte avser ta upp här.

NIU M1 Pro
"En riktigt smidig elmoped med ett pris som är smått fantastiskt med tanke på vad man får för pengarna."
Betyg: 5/5
Läs hela testetKLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Kopenscooter.nu
NIU N1S
"Futuristisk elmoped av högsta kvalitet till ett mycket bra pris. Denna moped vinner i längden."
Betyg: 5/5
Läs hela testet
KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Kopenscooter.nu
Viarelli Vincero Electric Gel
"En snygg miljövänlig moped med karaktär. Batteritekniken är inte den allra senaste men priset är oslagbart lågt."
Betyg 4/5

KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Motorsweden.se


Hur vi testar

Elmopedinfo.se grundar sina recessioner och omdömen på egna tester samt på genomgång av de tekniska specifikationerna samt även på omdömen och tester publicerade på internet och i andra medier. Saker som kvalitet kan vara svårt att till fullo bedöma vid inledande tester. Vi bedömer ändå mopedernas förutsättningar för att var driftsäkra över tid. Hur lång en mopeds livslängd blir är så klart omöjligt att gissa i förväg. För att säga säkert hur bra en moped är behöver man använda den över en lång tid. De mopeder som testas på denna sida är alla relativt nya på marknaden och det finns därför av förklarliga skäl ännu ingen som utsatt dem för en lång tids naturligt slitage (här pratar vi år av användande).

Elmopedinfo.se kommer inte ha möjlighet att testa mopederna över tid, varför vi noggrant kommer fortsätta bevaka hur de går får andra användare av mopederna. Om ny information kommer in om gällande de mopeder vi testat kan recensionerna och betygen komma att kompletteras allt eftersom.

Viktiga faktorer

Det finns några saker som är viktigare än andra att beakta innan man köper en elmoped.

Räckvidd/kapacitet

En av de absolut viktigaste faktorerna är batteriets kapacitet. Batteriets kapacitet avgör hur långt du kan ta dig på en och samma laddning. Ju större kapacitet batteriet har desto bättre, så klart. Ofta handlar det dock om en avvägning man får göra mellan behov och pris. I dag har i princip alla modeller en tillräckligt bra räckvidd för den genomsnittlige stadspendlaren. För pendlaren är det i dag kanske viktigare att batteriet är portabelt snarare än att det har en hög kapacitet.

Motorn

Motorn är tillsammans med batteriet den viktigaste komponenten i mopeden. Det ska vara roligt att köra elmoped, då  är det viktigt att den kan accelerera snabbt och att den inte tappar farten i backar. Ju högre Watt-tal motorn har desto bättre.

Kvalitén på motorn avgör hur länge du kommer kunna använda din moped. Med en bra motor kommer du ha glädje av din moped i många år framåt. Vi rekommenderar att man väljer en moped med en motor från en känd tillverkare. Flera av de bästa elmopederna tillverkas idag i Kina men de har inte sällan valt en lösning med en motor från någon europeisk tillverkare.

Vill du bidra?

Vi vill gärna komma i kontakt med personer som själva regelbundet använder en elmoped. Kontakta oss gärna på kontakt@elmopedinfo.se om du har tankar och synpunkter på en elmoped du själv använder.  Vi tar också gärna emot förslag på elmopeder och elscootrar du tycker vi ska testa.