Nedan följer en kort presentation av oss. Vi berättar bland annat om vad som fick oss att starta sidan från allra första början. Vi berättar även lite om hur vi arbetar och vad som driver oss.

Elmopedinfos logga

Varför startade vi sidan?

Elmopedinfo.se startades som ett hobbyprojekt då vi var intresserade av främst elektriska mopeder. Genom vårt arbete med sidan har vi fått förmånen att provköra en mängd olika elmopeder. Allt eftersom tiden gick utvidgades vårt intresse även till elektriska sparkcyklar och andra elektriska fordon såsom cyklar.

När vi startade upp år 2018 så märkte vi av att det fanns flertalet elmopeder att köpa i Sverige, men att det var svårt att hitta tester och recensioner. Marknaden för elmopeder exploderade vid denna tiden. Tack vare den statliga elfordonspremien så valde fler att köpa elektriskt. Eftersom elmopeder var relativt nya så var det dock få som hade provkört dem. Genom att själva testa och skriva om elmopederna så såg vi att vi kunde göra våra besökare en tjänst. Innehållet på vår sida gjordes tillgängligt helt gratis för våra besökare, och så tänker vi fortsätta.

Hur väljer vi vilka produkter vi skriver om?

Vi försöker skriva om de mest aktuella aktuella produkterna. Genom att ständigt uppdatera sidan så ser vi till att den innehåller aktuell information för alla som vill köpa exempelvis en elmoped idag. Eftersom vi inte har möjlighet att varken testa eller skriva om alla elmopeder eller elsparkcyklar som finns så gör vi ständigt ett urval. Vi försöker välja ut de produkter som vi tror har störst intresse för den breda massan. Ibland skriver vi även om lite mer nischade produkter, bara för att det är intressant. Vårt urval är ytterst subjektivt då vi väljer ut det vi känner att vi har intresse och tid för att skriva om. Vår sida bör därför inte ses som någon helomfattande guide på ämnet.

Hur tjänar vi pengar?

Vi använder oss inte av några traditionella annonser på hemsidan. Däremot använder vi oss av reklamlänkar. Reklamlänkarna länkar till butiker som säljer de produkter vi skriver om på sidan. Dessa länkar påverkar inte vårt redaktionella innehåll här på sidan. Om vår besökare klickar på en reklamlänk och sedan handlar hos butiken i fråga så får vi en provision. Denna provision använder vi för att kunna driva sidan vidare och fylla på med nytt innehåll. Att klicka på våra reklamlänkar kostar inte något extra för våra besökare. Vi länkar bara till pålitliga butiker som vi själva gillar att handla ifrån. De butiker vi länkar till har inte något som helst inflytande på innehållet på våra sidor.

Vad är vårt mål?

Vårt mål är att skapa intressant innehåll som våra besökare gillar att läsa om. Vi har även ambitionen att vara en resurs för den som ska köpa en elmoped. Genom att skriva recensioner om olika elfordon så vill vi guida våra läsare till att göra bra och kloka val. Det finns, till skillnad från när vi först startade, idag många bra källor på nätet som testat olika elmopeder. Som köpare gör man klokt i att läsa information från olika källor, vi hoppas kunna vara en resurs i de undersökningar varje konsument bör göra innan han eller hon gör sitt slutgiltiga val.

Medarbetare

Fredrik Svensson

Fredrik är skribent oss. Han är utbildad till dataingenjör men har ett stort intresse för de flesta typer av fordon. Fredrik är särskilt intresserad av miljöteknik och hur ny teknik kan hjälpa oss att minska skadliga utsläpp. Fredriks intresse för elmopeder startade för många år sedan och har bara växt sedan dess. Han tycker att det är särskilt roligt att få provköra nya fordon för att se hur tekniska framsteg och innovation förbättrar räckvidd såväl som köregenskaper hos dagens elektriska fordon.

Om du vill komma i kontakt med Fredrik kan du skicka ett mail till kontakt@elmopedinfo.se.