När man ska köpa en cykelsits bör man tänka på att kvalitet kostar. Självklart vill man att sitt barn ska sitta säkert, generellt gäller regeln att att en dyrare stol är säkrare än en billig. Man får också tänka på att billiga barnsitsar kan bli dyrare i längden. Om man investerar i en sits övre eller i mellanprissegmentet så kommer sitsen förmodligen hålla mycket längre. Nedan tipsar vi om några barnsitsar av god kvalitet med hög säkerhet som kommer hålla för barnen att växa i.

Bäst i test Thule Ridealong 

barnsits cykel

Detta är förmodligen en av de bästa cykelbarnstolarna man kan få tag på. Denna har fått toppbetyg i tester i flera olika tidningar. Stolen är större än många av konkurrenternas vilket gör att barnet får hög komfort såväl som säkerhet. Man monterar ett fäste på cykeln som sedan stolen kan tryckas dit i, mycket smidigt och enkelt. Fästet har en fjädrande funktion vilket gör att färden blir väldigt mjuk för barnet, även vid diverse gupp i vägen. Konstruktionen är sådan att den passar på de flesta cykelramarna. Dynan avvisar vatten vilket är tacksamt i sämre väder. Dynan går att ta bort och tvätta vilket garanterar att man kommer kunna ha en fräsch stol över tid.

Ditt barn sitter stabilt tack vare den mycket säkra trepunktsselen. Selen är bra vadderad för barnets bekvämlighet. Knappen på bältet är stor och smidig. Stolen är utrustad med reflexer som ger bra synlighet, det går även att montera dit en lampa. Fotstöden på stolen kan justeras allt eftersom barnet växer. Detta är därför en stol som växer med barnen och som man kan räkna med att använda under långt tid framöver. Faktum är att stolen är testad för barn i åldersspannet 9 månader enda upp till 6 år. En bra funktion med denna stol är att man enkel kan ställa in dess lutning i flera olika lägen. Genom att öka lutningen kan man underlätta för sitt barn att sova under åkturen.

Utsedd till testvinnare av bäst-i-test.se

Bästa mellanprisval: Polisport Groovy 

Polisport Groovy är en säker och bekväm sits till ett bra pris. En av de stora styrkorna med denna barnsits är dess ergonomiska konstruktion. Man har fokuserat på att barnet ska sitta så bekvämt som möjligt helt enkelt. Att barnet trivs i stolen underlättar mycket för den vuxna som skjutsar, särskilt vid lite längre åkturer. Stolen är särskilt utformad för hjälmanvändning i åtanke. Detta betyder att barnet sitter optimalt när det har hjälmen på sig. I vissa stolar kan barnets huvud bli lite framtryckt om det har hjälm på sig men i denna stol gör hjälmen att barnet sitter i det mest ergonomiskt riktiga läget.

Fotstödet på denna stol kan justeras i fyra olika lägen. Flexibiliteten gör att barnet kan växa med stolen över tid. Sitsen kan användas från 9 månader tills dess att barnets vikt överstiger 22 kg. Området kring fötter och ben är också helt isolerat från cykeln i övrigt vilket säkerställer att benen skyddas från cykelhjulen under färd. Detta är en säker och stabil stol. Stort plus för den snygga moderna designen.

TIPS: KLICKA HÄR för att se bästa pris på denna produkt hos Elcykelvaruhuset

Bästa budgetval: Hamax Kiss

Hamax Kiss är har ett bra pris utan att för den skull tumma på säkerheten. Precis som i stolen från Thule finns i denna produkt ett bra system för fjädring som gör att barnet sitter bekvämt, även är vägunderlaget inte är det bästa. Denna stol är anpassad för runda ramar. Du skruvar enkelt dit fästet på ramen. När fästet är på plats går det sedan mycket smidigt att sätta sitsen på plats.

Detta är an bra allround-stol som är tänkt att vara med genom barnets uppväxt. Hamax Kiss kan börja användas redan när barnet är 9 månader gammalt och den håller måttet fram tills barnet går över en vikt på ca 22 kilo. Man kan smidigt justera fotstöd och höjden på axelremmen allt eftersom barnet växer. Denna stol är väl anpassad för hjälmanvändning då det finns gott om plats bakåt för hjälmen. Det extra hjälmutrymmet gör att barnet slipper slippa framryckt med huvudet, något som sparar på nacken. En fördel är att denna modell passar både för cyklar med och utan pakethållare.

Utsedd till bästa budgetval av bäst-i-test.se