Viarelli City1000

KLICKA HÄR för att se denna moped till bästa pris hos motorsweden.se

Viarelli City1000 är en elmoped som inte ser ut som de andra mopederna i Viarellis numera ganska stora stall av eldrivna modeller. Detta är en mycket avskalad elmoped som dock har en räckvidd som imponerar. Detta är en klass 2 moped med en maxhastighet på 25 km/h, något som ger den otroligt förmånliga möjligheten att utnyttja stadens cykelbanor.

Stadsmopeden

Denna moped är framtagen för stadsbon. I synnerhet hade man pendling i åtanke när man designade denna avskalade elmoped. Tanken är att man tagit bort allt som inte är är nödvändigt i stadsmiljön. Elmopeden är därför inte speciellt ombonad. Viarelli City1000 ser istället ut, föreställer jag mig, som skelettet på en mer traditionell elmoped. Vad man får när man skalar bort all förvaring och alla paneler som tynger ner är en pigg och smidig elmoped. Tack vare att designen är så avskalad så går det busenkelt att navigera smidigt mellan diverse hinder med denna elmoped. Perfekt för den ibland lite kaotiska stadsmiljön, helt enkelt.

Får köras på cykelbanan

Viarelli City1000 är en klass 2 moped med en högsta hastighet på 25 km/h. Tack vare att det är en klass 2 moped så får den framföras på stadens cykelbanor. Möjligheten att kunna köra sin elmoped på cykelbanorna är något som underlättar vardagen mycket. Genom att kunna samsas med cyklarna på cykelbanorna tar man sig snabbt och smidigt fram i staden, utan att behöva trampa sig trött.

Motor och batteri

Några av de viktigaste komponenterna i en elmoped är självklart motorn men även batteriet. Motorn ska driva elmopeden framåt och till sin hjälp behöver den ett stadigt och förhoppningsvis inte snabbt sinande tillskott av energi från batteriet. Denna elmoped har en kvalitativ motor på 1000W (med en toppeffekt på 1300W). Motorn är definitivt inte den största man kan hitta på marknaden. Däremot, visar det sig, att motorn är fullt tillräcklig för att få en bra acceleration på en slimmad elmoped som denna. Motorn är fullt kapabel att garantera att du får en trevlig upplevelse i staden, detta även när du kör i uppförsbackar.

Med på köpet får man även ett kompetent litiumbatteri på 20AH. Batteriet är portabelt, något som så klart underlättar när man ska ladda det. Särskilt tacksam för det portabla batteriet är man om man inte har tillgång till el där man parkerat mopeden.

Displayen

Trots att Viarelli City1000 har ett retroinspirerat utseende så är är displayen allt annat än gammaldags. Med hjälp av väl upplyst LED-teknik så får du tydlig information i realtid. På displayen ser man självklart hastighet och batterikapacitet med mera överskådligt. Siffrorna har precis rätt storlek för att allt ska vara glasklart samtidigt som displayen hålls relativt slimmad.

Räckvidd

En av de absolut största styrkorna med denna elmoped är dess räckvidd. Med ett fulladdat batteri kan du ta dig hela 70 km på en och samma laddning. Detta är riktigt imponerande för en elmoped som är designad för att köras i och omkring staden. Det är också imponerande om man beaktar det faktum att denna elmoped kostar betydligt mindre än många av konkurrenternas motsvarande modeller.

Bekväm att pendla med

Denna elmoped är bekväm att åka runt med varje dag. Tack vare god fjädring på de luftfyllda 14” däcken så har man god komfort när man är ute och åker. Att åka korta till medellånga sträckor dagligen med denna moped är inga som helst problem, snarare tvärt om. Det är ett rent nöje att susa fram på sin Viarelli City1000 på väg till jobb eller plugg. Denna elmoped har en bromstrumma där bak och en bromsskiva på framhjulet, något som gör att man kan stanna snabbt och smidig när än situationen kräver det. Att samtliga komponenter och detaljer på mopeden håller en hög standard gör också att man känner sig bekväm med att köra med den varje dag.

Slutsats

Detta är en elmoped som är designad för att ta en person från plats a till b i en stadsmiljö. Eftersom elmopeden är så pass slimmad så är den inte ett fordon som man kan ta med sig speciellt mycket last på. Här är det istället du som är lasten, oavsett om du ska till jobb, skola eller bara är ute och nöjesåker. Har du behöv av att ta med dig mycket packning eller av att skjutsa andra så bör leta vidare efter en lite tyngre modell (se exempelvis nya Piaggio 1+)

Om du däremot söker efter en klass 2 moped som är både smidig och rolig att köra med i en stadsmiljö så har du hittat helt rätt. Detta är en smart designad elmoped som är både snygg och praktisk. Mopeden navigerar lätt och smidigt fram även där det finns mycket hinder. Mopedens goda navigeringsförmåga är något som är både roligt, och som bidrar till hög säkerhet.

Ett av många glädjeämnen med denna elmoped är dess pris. Tack vare att man får en kvalitativ, smidig men även tålig och pålitlig elmoped för ett så pass lågt pris gör att vi inte kan annat än att ge den toppbetyg i denna recension.

BETYG: 5/5

KLICKA HÄR för att se denna moped till bästa pris hos motorsweden.se