Drax Raw har varit en av de mest populära bensindrivna mopederna på marknaden. Det faktum att Drax lyckats få fram en relativt billig men ändå högkvalitativ, rolig och pigg moped gör att man verkligen har kunnat unna dem all framgång. När Drax Raw nu tagit steget till att gå över till eldrift var vi väldigt spända på att se om de kunde nå upp till de högt ställda förväntningarna och lyckas producera en lika bra moped med elmotor.

KLICKA HÄR för att se bästa pris hos Kopenscooter.nu

Uppkäftigt utseende och bra väghållning

Det första som slår en när man ser Drax Raw EV för första gången är dess sportiga och lite uppkäftiga utseende. Om vi ska vara ärliga så finns det många elmopeder där ute, som för visso kan vara bra, men som ser rätt så tråkiga ut. Drax Raw EV är inte en av dessa mopeder. Som tur är har Drax Raw EV även köregenskaper och väghållning som matchar dess utseende. Detta är en elmoped för alla som vill ha ett smidigt och lättviktig fordon som enkelt kan navigera på ett både säkert och roligt sätt. Tack vare att denna elmoped väger så på lite så är den väldigt lätt att köra. Denna moped svarar snabbt och piggt på alla kommandon.

Uppgraderad display

När Drax Raw tagit steget över till batteridrift så har man självklart uppgraderat till en digital instrumentpanel. Denna elmoped har en bra och tydlig display med LCD-teknik som på ett pedagogiskt sätt förmedlar all de information man kan behöva. Vi gillar det faktum att displayen är så pass tydlig. Man ser informationen på displayen lika tydligt nästan oavsett vad det är för ljusförhållanden utomhus. En bra och tydlig display höjer säkerheten en smula då man får den information man behöver genom endast en snabb titt. Resten av tiden kan man hålla ögonen där de ska vara, på vägen framför en. På instrumentpanelen får man all den väsentliga information som man kan tänkas efterfråga. Hastigheten visas med extra stora siffor. Även info om varvtal, batteristatus med mera framgår tydligt.

Motor från Bosch

Drax har valt att sätta in en elmotor på 1kW från Bosch i denna elmoped. Att det är en motor från just den välkända tyska kvalitetstillverkaren Bosch gör att vi kan känna oss väldigt trygga med att detta är en elmoped som kommer fungera pålitligt en lång tid framöver. Att komponenterna generellt sett i denna elmoped är av hög kvalitet gör så klart att man som helhet får en bra och stabil elmoped som kommer kunna tålas att användas över tid. Motoreffekten på 1kW är full tillräcklig för att elmopeden ska kännas pigg och för att man ska komma upp i maxhastigheten kring 25 km/h relativt kvickt.

Omdöme

Detta är en elektrifierad version av Drax storsäljande moped. Vi kan verkligen förstå varför denna moped är så populär. Till ett pris som är relativt lågt, om man ser till marknaden i stort, så får man en pålitlig och kvalitativ elmoped. Tack vare att mopeden är lättviktig och har bra motor och batteri så är det ett äkta nöje att köra den. Mopeden känns robust, lättkörd och säker. Detta är en moped med en ungdomlig stil, därför passar den kanske allra bäst till just ungdomar, eller för all del till oss vuxna som vill ha en sportig modell.

Betyg 4/5

KLICKA HÄR för att se bästa pris hos Kopenscooter.nu