Viarelli Vincero Litium elmoped

Det första man slås av när man ser Viarelli Vincero Litium är det snygga retroutseendet. Det andra man slås av är hur tung och stabil den ser ut. Efter att ha testat mopeden så har vårt första intryck av den inte förändrats. Detta är en riktigt snygg moped som är av hög kvalitet.

KLICKA HÄR för att se denna moped till bästa pris hos motorsweden.se

Rymligt och skönt säte

Den stora sittdynan slår de flesta andra elmopederna på fingrarna. Den rejäla dynan är täckt med finaste konstläder i mockaimitation och här finns väldigt gott om plats för två personer. Man sitter som en kung jämfört med många andra betydligt hårdare sitsar som nästan är standard idag.

Under den rejäla sittdynan finns ett lika rejält låsbart förvaringsutrymme. För inte fullt så rejäla saker finns även ett mindre, även det låsbart, förvaringsutrymme under styret. Utmärkt för exempelvis plånbok och mobiltelefon.

Motor

För att det ska vara behagligt att köra en moped av denna storlek behövs en kraftfull motor. Som tur är levererar Viarelli Vincero Litium även på denna punkt. Mopeden är utrustad med en kraftig och pigg elmotor från välkända Bosch på hela 3000 W. När vi gasar på rejält så känner man en härlig dov vibration av kraft ifrån mopedens inre som snabbt ger tydlig accelerationseffekt. Vare sig du befinner dig i trafik och behöver göra en effektiv omkörning, eller är på väg uppför en brant backe så kan du lita på att denna elmoped har tillräckligt med kraft och mer därtill för att ta dig fram på det sätt du vill.

Motorn levererar massor med kraft även vid lägre varvtal vilket är tacksamt när man har en medpassagerare eller annan tung last. Debatten angående om bensindrivna eller eldrivna mopeder är roligast att köra borde tack vare Viarelli Vincero Litium en gång för alla kunna avslutas. Viarellis elmopeds råstyrka slår de flesta bensindrivna mopederna på fingrarna.

Batteri

Viarelli Vincero Litium levereras, som man hör på namnet, med ett Litiumbatteri. Modellen finns även sedan tidigare i en version utrustad med ett lead acid-batteri, men vi rekommenderar att man köper just Litium-versionen. Litiumjonbatteri är dyrare i inköp med de vinner i längden då deras beräknade livslängd är mångfalt mycket större.

Litiumbatteriet är ett högeffektsbatteri på 28 Ah och har avancerad teknologi för optimering av battericellerna för att få ut maximal effekt när det behövs. Ett stort plus är att batteriet enkelt går att plocka ur så att man kan ta med det in för laddning. Batteriet har en inbyggd liten display som talar om hur mycket laddning som återstår. Ett fulladdat batteri kan ta dig 3-6 mil på en och samma laddning. Körsträckan varierar alltså mycket beroende på hur du kör och andra yttre omständigheter på vägen. Vår bedömning är att man kan ta sig ca 5 mil på en helt normal körstil.

Övrigt

Reglagen på instrumentpanelen är av klassisk design. Men fysiska knappar styr man det mesta, allt lättåtkomligt och enkelt att förstå. Själva displayen visar hastighet och batterikapacitet med mera, enkelt och omöjligt att missförstå.

Viarelli Vincero Litium har dubbla reglerbara stötdämpare baktill, och det märks när man kör. Komforten blir mycket hög och väghållning stabil även under lite mer tuffa förhållanden.

Slutord

Viarelli Vincero Litium är en elmoped av hög kvalitet som är praktiskt såväl som rolig att köra. En av stora fördelar är dess storlek, man sitter som en kung oavsett om man är en eller två personer på mopeden. Storleken och tyngden ger också överlägsen väghållning och den kraftfulla motorn gör att man alltid har den kraft man behöver.

Betyg 5/5

KLICKA HÄR för att se denna moped till bästa pris hos motorsweden.se