Enzero är riktig arbetshäst i budgetklassen. Helt enkelt en driftsäker moped du kan köra med till skolan eller arbetsplatsen dag efter dag.

KLICKA HÄR för att köpa Viarelli Enzero till bästa pris hos motorsweden.se

Design

viarelli enzero elmoped

Viarelli Enzeros utseende är inte jättespännande, men designen är funktionell. Elmopeden ser ganska bulkig och rejäl ut, vilket kan vara både bra och dåligt beroende på vad man har för smak. För den som är kort till normallång så sittkomforten mycket bra. För den som är lång (som för exempelvis för Elmopedinfos testpilot) blir det trång bakom styret. För dig som är lång men som gillar Viarellis elmopeder rekommenderar vi Viarelli Piccolo som har mer plats och som i skrivande stund till och med är billigare än Enzeron.

Instrumentpanel och reglage är enkla till utseendet och även enkla att förstå, inga konstigheter här. Under det rejäla sätet finns ett förvaringsutrymme, men det är inte så mycket att hurra för då utrymmet är litet.

Motor och Batteri

Viarelli Enzero har en bra motor på 2 kW som gör att mopeden accelererar riktigt fort när man drar på gasen. Det tar inte lång tid innan denna elmoped når sin maxhastighet på 45 km/h.

Batteriet är ett blybatteri av standardmodell, det är billigt men ändå pålitligt. Detta batteri kommer inte har lika lång livslängd som de modernare litiumjonbatterierna men å andra sidan kommer det räcka några år vid normal användning och när det är slut så finns ju alltid möjligheten att köpa ett nytt. Enzeros batteri tar dig minst 6 mil (i vår erfarenhet lite längre än så) på en enda laddning. Batteriet går från tomt till fulladdat på mindre än 8 timmar.

Slutord

Viarelli Enzero är en stabil moped gjord för körning på asfalt. På mer ojämnt underlag så kan färden bli en något skakig upplevelse på grund av de små hjulen.

Viarelli Enzero är en kompetent moped utan wow-faktor. Den är perfekt för daglig pendling både för ungdomar och vuxna. De allra längsta bör dock välja en annan moped p.g.a. av det något begränsade benutrymmet.

BETYG: 3/5

KLICKA HÄR för att köpa Viarelli Enzero till bästa pris hos motorsweden.se