Viarelli GT1E är elmopeden som skurit ner på allt som kan anses vara extra och istället fokuserar på att ge oss en schysst elmoped till ett så lågt pris som möjligt.

KLICKA HÄR för att köpa Viarelli GT1E till bästa pris hos motorsweden.se

Motor

Viarelli GT1E må vara en budgetmoped, men den kommer med en bra motor från Bosch. Bosch är ett välkänt tyskt märke som borgar för kvalitet och driftsäkerhet. Valet av motor gör att du kan räkna med att kunna använda din elmoped för en lång tid framöver. (Åtminstone kommer det inte vara motorn som ger upp först på denna elmoped). Kapaciteten är på 2000 Watt, och det är faktiskt inte så dåligt. Elmopeden har god kraft även vid lägre varvtal. Vare sig du fraktar en passagerare eller tungt bagage så är mopeden förvånansvärt pigg.

Viarelli GT1E Elmoped

Batteriet

Batteriet är på 60 volt 20 Ah och har en räckvidd på ca 6 mil vid sparsam körning, inte dåligt alls. Tekniken är av lead acid-typ, vilket generellt kan anses sämre än den nyare generationens litiumbatterier. För en budgetmoped som denna finns dock inte mycket att välja på, hade du velat ha en moped utrustad med litiumbatteri så hade du också behövt betala ett betydligt högre pris. Lead acid batterierna har generellt en lägre livslängd än litiumbatterier. I detta fall garanterar tillverkaren minst 300 laddcykler, vilket gör att batteriet förmodligen ändå kommer hålla i flera år vid normal användning. När batteriet sedan är slut betyder det inte att mopeden är förbrukad. Viarelli GT1E är nämligen utrustad med ett batteri av standardtyp som finns hos många återförsäljare till en inte allt för dyr penning. Smidigt och bra tycker vi på Elmopedinfo!

Övrigt

Viarelli GT1E har inga direkta extravaganser att skryta med. Den har precis vad man kan förvänta sig av en elmoped i budgetsegmentet, varken mer eller mindre. Något som är värt att nämna är att det trots mopedens storlek finns en del förvaringsutrymme under sadeln. Detta är helt klart positivt då många billigare mopeder vi testat inte haft något utrymme alls annat än till batteriet. Positivt är även att man kan åka två på mopeden och ändå sitta helt okej.

Instrumentpanelen är bra, enkel och tydlig. Den är upplyst vilket gör det smidigt att köra även när mörkret har lagt sig. Fjädringen är bra och åkkomforten är god även vid tung last.

Slutord

Viarelli GT1E gör exakt vad det är byggd för att göra. Den ger dig en pålitlig liten elmoped till ett lågt pris. Nu finns inga ursäkter för att inte färdas miljövänligt längre. Elmopeder är knappt dyrare än bensindrivna i inköp längre. På sikt så är elmopeder faktiskt billigare då elkostnaden är så mycket lägre än bensinkostnaden. Tror du att denna elmoped kan vara i billigaste laget så titta gärna även på storebror Viarelli Monztro, där får du mer av allt, men priset är också högre.

BETYG: 3/5

KLICKA HÄR för att köpa Viarelli GT1E till bästa pris hos motorsweden.se