NIU har kallats ett kinesiskt Apple inom elektriska scootrar. Tack vare innovativ teknik och design har de gjort det coolt att susa iväg på en elektrisk moped.

NIU elscooterNIU startade upp sin verksamhet på allvar tack vare en uppmärksammad kampanj där de drog in en mycket stor summa för att kunna utveckla sitt koncept. Bara två veckor efter företaget presenterats för allmänheten år 2015 hade deras kickstarterkampanj blivit den mest framgångsrika i Kina någonsin. NIU sålde konceptscootrar till ett värde av 11 000 000 dollar innan någon av dem var tillverkade ännu. Man kan därför säga att det kinesika företaget ända sedan starten varit drivits av kundernas efterfrågan av något nytt. Genom att sätta användaren i fokus i hela sin produktutveckling så har man lyckas skapa ett sug efter en produkt som då ingen sett någon motsvarighet till på marknaden. Konsumenterna verkar gilla deras produkter så här långt, trycket är hårt och många får vänta en viss tid på att få sin elmoped.

Företaget är fortfarande ungt och nya modeller är nu under utveckling. Hur framtiden ser ut kan ingen säga, men visst har de potential att bli en av de allra största aktörerna på en internationell marknad med gigantisk potential. I en värld där fossila bränslen fasas ut och eldrivet på sikt kommer ta över helt så är NIU ett namn att lägga på minnet.

Ladda batteriet inomhus

En av de banbrytande idéerna hos NIU var deras ide med ett löstagbart batteri som du enkelt bär med dig in, på jobbet, i huset eller lägenheten för att ladda det. På så sätt behöver man inte bara beroende av att parkera mopeden precis vid ett eluttag.

NIUs hemsida: NIU.com