Nedan följer vår recension av Viarelli Bravo. Viarelli har nu ett antal kompetenta elmopeder i sitt stall. Vi var därför mycket spända inför att testa deras senaste tillskott. Viarelli Bravo placerar sig prismässigt strax över de billigare budgetmodellerna på marknaden. Tack vare konstruktion och kvalitet som kan tävla även med de dyrare modellerna på marknaden så blir betyget högt.

KLICKA HÄR för att se denna moped till bästa pris hos motorsweden.se

Körglädje

Detta är en moped som bjuder på mycket kördglädje. Även om Viarelli Bravo inte har marknadens starkaste motor så känns den förvånansvärt pigg på vägarna. Man kommer snabbt upp i hastighet. Accelerationen slår vilken bensindriven moped som helst på fingrarna. En detalj som bidrar kraftigt till körglädjen är den helautomatiska växellådan. Man behöver princip inte tänka på något annat än att ha ögonen på vägen, eller på omgivningarna, om man har turen att köra i ett vackert område.

Viarelli Bravo har en pigg och kvalitativ motor på 1,5 kW som sitter i anslutning till bakhjulet. Det tar inte många sekunder innan man kommer upp i maxhastigheten på 45 km/h.

Konkurrenskraftigt batteri

Tack vare elmopedens relativt bränslesnåla motor så förbrukas förvånansvärt lite el under normal körning. Trots att batteriet inte är gigantiskt så kommer man väldigt långt på en och samma laddning. Denna elmoped behöver bara stå på laddning cirka 3-4 timmar för att gå från tomt till fulladdat batteri. Om det redan är lite laddning i batteriet så går processen betydligt snabbare. Viarelli Bravo har, när den är fulladdad, en räckvidd på hela 50 km. Batteriet i sig är mycket kvalitativt. Man kan förvänta sig att kunna ladda batteriet som minst i 1000 cykler. Viarelli Bravos batteri har därmed bättre hållbarhet än flertalet av de jämförbara konkurrenterna på marknaden.

Själva batteriet är av litiumtyp och är lätt att koppla ur och bära med sig. Tack vare att batteriet är lätt att lyfta ut så går det smidigt att ta med inomhus för laddning. Batteriet väger strax under 10 kg.

Säker och stabil

Detta är en rejäl elmoped. Därför känns det också väldigt stabilt att susa fram på sin Viarelli Bravo. Denna moped har god väghållning, man känner sig säker oavsett om man kör i stan tillsammans med annan trafik eller om man kör snabbt på landsvägen. Tack vare den mjuka fädringen så kan man köra stabilt och komfortabelt på nästan vilket underlag som helst.

Viarelli Bravo är utrustad med kvalitativa och rejäla skivbromsar både bak och fram. Behöver man stanna snabbt och säkert så är detta inga som helst problem.

Design

Ett av många glädjeämnen med Viarelli Bravo är dess design. Elmopeden har ett riktigt snyggt retroutseende som gör oss mycket glada. Denna moped har ett utseende som en klassisk Vespa, men med en motor och batteri som är byggt för framtiden. Även om alla de stora detaljerna på mopeden går i retrotecken så har den en modern lcd-display. Displayen smälter bra in i styret och därmed resten av mopeden. Displayen visar precis allt man behöver utan att ha några onödiga funktioner som tar plats eller förvirrar. Här finns hastighet, tripmätare och såklart batteriindikator.

Vi gillar särskilt de mjuka linjerna hos Viarelli Bravo. Mopeden är fin att vila ögonen på. Vi upplever att även förbipasserande höjer på ögonbrynen när vi susar förbi på denna läckra elmoped. Värt att nämna är den stora strålkastaren på styret som verkligen för tankarna svunna tider. Den starka LED-lampan är dock allt annat än retro. Belysningen imponerar och lyser upp vägen väl när det börjar bli mörkt. Lampan har även ett Halo-light som man kan använda för att göra sikten ännu tydligare när det är mörkt ute. Värt att nämna är även de läckra fälgarna i aluminium, som även de bidrar till fordonets retroutseende.

Omdöme

Detta är en mycket stark allround-kandidat för alla som funderar på att skaffa en ny elmoped. Tack vare att mopeden är både pigg och säker så passar den till de flesta. Denna moped är en riktig arbetshäst som är väl lämpad för vardagspendling. Tack vare att tillverkaren satsat på ett mycket kvalitativt batteri som tål ett stort antal uppladdningar så är fordonet framtidssäkrat. Detta är en elmoped som man kommer kunna använda under många år utan att behöva göra några fler investeringar än själva inköpskostnaden.

Denna moped är allra bekvämast att köra själv på, men det går även bra att skjutsa om man skulle behöva. Så länge som förare och passagerare inte väger allt för mycket så känns körningen nästan lika pigg som när man kör själv.

En av de stora fördelarna med denna elmoped är dess pris. Med tanke på att man får en moped som är byggd för att hålla i längden så är priset mycket intressant. Om vi jämför med jämbördiga konkurrenter så ligger Viarelli också mycket bra till rent prismässigt.

Detta är en elmoped som imponerar på de allra flesta punkter. Den är kanske inte bäst på något, det finns andra modeller på marknaden med exempelvis större motor eller batteri. Sammantaget så är det dock svårt att hitta en konkurrent som ger lika bra värde för pengarna. Detta är en mycket lyckad elmoped utan några egentliga svagheter. Viarelli Bravo är en elmoped som vi starkt kan rekommendera!

BETYG: 4/5

KLICKA HÄR för att se denna moped till bästa pris hos motorsweden.se