KLICKA HÄR för att köpa denna moped till bästa pris hos motorsweden.se

Detta är en ny spännande elmoped från Rawbike. Rawbike har sedan tidigare ett antal modeller som tagits emot mycket väl på den svenska marknaden (såsom Rawbike 4X). Med tanke på att bolagets tidigare modeller har fått mycket positiva omdömen från kunderna så är våra förväntningar högt ställda på Rawbike Rike.

Klass 1

Detta är en elmoped av klass 1 som snabbt tar dig från plats a till b. Eftersom denna moped har en maxhastighet på 45 km/h timmen så krävs ett AM-körkort för att lagligt kunna framföra mopeden på våra svenska vägar. Med tanke på att denna moped är så pass snabb så kan den i många situationer ersätta bilen. Om du bor i stad eller tätort, och har relativt nära till jobbet, så är denna moped förmodligen till och med att föredra framför en vanlig bil. Fördelarna är många. Tack vare mopedens nätta design så tar man sig fram på ett smidigt sätt, även om det är mycket trafik ute. På detta sätt så kan Rawbike Rike i vissa fall slå bilen vad det gäller pendlingstid. Rent miljömässigt blir det även såklart en solklar vinst att ta mopeden istället för bilen.

Motor

Denna elmoped har en kraftfull borstlös motor från tillverkaren QS. Detta är en kompetent liten motor med stor kapacitet. 3000W är tilltaget nästan i överkant för en moped med denna vikt. Tack vare den stora motorkraften i förhållande till vikten på 76 kg så är det riktigt roligt att trycka gasen i botten. Elmopeden svarar faktiskt piggt och resolut på även mindre gaspådrag. Mopedens snabba utväxling gör det borde roligt och smidigt att köra mopeden till vardags. Motorn sitter inbyggd i bakhjulet på ett diskret och smidigt sätt.

Batteri och räckvidd

Rawbike Rike har ett medföljande batteri på 60V/26Ah. Detta batteri tar dig cirka 6 mil på en och samma laddning. Något som sticker ut lite grann med just denna elmoped är att mopeden i standardutförandet har plats för ytterligare ett batteri. Gillar man att köra långt, eller att kunna vara lite flexibel med när man ska ladda, så kan det därför vara idé att fundera på att köpa till ytterligare ett batteri redan från starten. Med två batterier på plats så har man plötsligt en räckvidd på hela 12, vilket inte är så tokigt för en elmoped. Att skaffa två stycken batterier gör också att man blir betydligt mer flexibel i sitt körande. Att kunna ladda det ena batteriet medan man är ute och kör med det andra gör att man kan hålla sitt körande igång i all evinnerlighet utan att man behöver ha mopeden stillastående vid laddning.

Själva batteriet är lätt att lyfta ut när det är dags för laddning. Tack vare det inbyggda handtaget så kan man ta med sig batteriet, in till bostad eller kontor, för att ladda det enkelt och smidigt inomhus. Batteriet kan laddas från tomt till fullt med hjälp av den medföljande laddaren på cirka 6 timmar.

Komfortabel färd

Rawbike Rike har en stor och bekväm sits. Även om man sitter två personer på mopeden så känns den fortfarande bekväm och relativt rymlig. Den relativt mjuka fjädringen gör även sitt till för att göra färden bekväm, oavsett på vilket underlag man är ute och kör på. Rawbike Rike är fungerar lika bra att köra med inne i stan som ute på landet.

Mopeden reagerar snabbt och smidigt på minsta rörelse på styret, utan att styrningen känns stum. Det känns verkligen smidigt att kryssa fram mellan bilar eller andra hinder på väg till målet. Även ute på en mer ojämn landsväg så känns det relativt bekvämt att sitta på sin moped. Kvalitativa däck och bra fjädring gör att ojämnheterna i underlaget knappt märks av för varken förare eller passagerare.

Denna elmoped från Rawbike har hydrauliska bromsar, både bak och fram. Tack vare de påkostade bromsarna så känns det alltid säkert att köra med mopeden. Om man väl behöver bromsa så kan man känna sig trygg med att båda bromsarna gör sitt för att mopeden ska kunna stanna helt på relativt kort sträcka. Att bromsarna svarar så snabbt och effektivt gör också att man blir en bättre förare som kan känna sig trygg med att man snabbt kommer kunna reagera på oförutsägbara händelser i trafiken.

Omdöme

Detta är en elmoped utan många av de extra finesser som man ser på lite pråligare modeller. Rawbike har här istället satsat på funktionalitet i kombination med ren körglädje. Allt är designat för att vara så effektivt och användarvänligt som möjligt. Som exempel kan vi ta den enkla displayen som endast visar sin information i svartvitt. Här finns inga avancerade appstyrda funktioner eller annat lull-lull. Däremot ser man klart och tydligt all den information man behöver såsom, hastighet och batteristatus.

Designen på denna elmoped känns välidigt stilren, nästan blygsam. När man tittar på Rawbike Rike så förstår man nästan direkt att tillverkaren lagt allt krut på funktionaliteten, något som vi är mycket tacksamma för. Denna elmoped ser relativt diskret ut, utan några vågade detaljer som sticker ut, istället är det här insidan som räknas. På insidan finns nämligen komponenter av hög kvalitet som levererar vad som utlovats i alla lägen. Vi kan rekommendera denna elmoped till alla som vill ha en snabb och pålitlig arbetshäst till moped!

KLICKA HÄR för att köpa denna moped till bästa pris hos motorsweden.se

BETYG: 4/5