Drax Swift är en elmoped med ett lågt pris som vill mycket men som tyvärr inte når riktigt ända fram.

Motor

Drax Swift motor är på 1,2kw, det är i klenaste laget, vilket märks när man är ute och kör. Accelerationen är ganska långsam och det kan ta ett bra tag innan man får upp mopeden i den högre hastigheten. Även i svaga uppförsbackar så får man svårt att koppa upp i mopedens maxhastighet. Den svaga motorn gör tyvärr att körupplevelsen inte blir speciellt upphetsande. Har du en passagerare med dig på din Drax Swift så gör den svaga motorn att åkturen inte blir speciellt angenäm. Systermopeden Drax Stealth har exempelvis en lite starkare motor, vilket resulterar i en fantastiskt mycket bättre körupplevelse.

KLICKA HÄR för att läsa mer hos Kopenscooter.nu (En bra sida som har prisgaranti)

drax swift

Design

Designen på Drax Swift är helt okej, vi har egentligen inget att klaga på här. Elmopeden har en läcker svart färg och en sadel i grått som matchar på ett bra sätt. Formen är välplanerad, sittställningen är skön och det finns plats för två personer även om vi rekommenderar att köpa en större moped om du planerar att skjutsa mycket. Under sitsen finns batteriet och även gott om plats för förvaring.

Själva ytan är plastig och känns något billigt, men eftersom mopeden är billig så får man ha överseende med det.

Övrigt

Displayen är i svartvitt och är inte speciellt detaljerad. När man som vi har kört mopeder i lite högre prisklass så känns det plötsligt väldigt sparsmakat att sätta sig framför styret på Drax Swift. Här finns de mest nödvändiga funktionerna som batterikapacitet och hastighet, men det är också nästan allt. De olika knapparna och reglagen innanför handtagen är plastiga men lättåtkomliga och ändamålsenliga.

Drax Swift levereras inte med en vanlig nyckel utan mopeden låses upp och startas genom att trycka på den medföljande fjärrkontrollen och den stora knappen under displayen på mopeden. Detta är praktiskt och den traditionella nyckeln är inget man saknar alls.

Slutord

Drax stora fördel är det låga priset. Nackdelarna är tyvärr desto fler. Fjädringen är till exempel under all kritik eftersom den är för lätt. Körningen fungerar på jämt underlag men när det blir gropar i vägen så ställer den lätta fjädringen till det. Mopeden är plastig och den har en i vårt tycke allt för klen motor. Om du behöver ett extra transportmedel som ska ta dig från en punkt till en annan så kan denna moped absolut vara att alternativ. Den kommer att klara av jobbet för en lång tid framöver. Men söker du en moped som är snabb och genuint rolig att köra så får vi uppmana dig att leta vidare.

BETYG: 2/5

KLICKA HÄR för att läsa mer hos Kopenscooter.nu (En bra sida som har prisgaranti)