Viarelli Monztro har tidigare endast funnits som bensindriven moped men har nu även tagit steget till eldrift. Precis som tidigare är Monztro en moped i de övre kvalitetssegmentet. När detta skrivs är dock priset på den eldrivna varianten löjligt lågt.

KLICKA HÄR för att köpa Viarelli Monztro till bästa pris hos motorsweden.se

Motor

Viarelli Monztro elmoped

Viarelli Monztro har en mycket kraftfull motor från Bosch på hela 3000 watt. Elmotorerna från Bosch är enligt oss det bästa valet på marknaden. Monztros motor kommer spara dig mycket problem och pengar genom sin oerhörda driftsäkerhet. Viarelli Monztro är riktigt kraftfull redan vid låga varvtal. Detta uppskattas i stadstrafiken, särskilt om du fraktar något eller har en medpassagerare.

Motorn gör även att Viarelli Monztro är oerhört pigg vid acceleration från låg till hög hastighet. Här ser man även tydligt skillnaden mellan eldrift och bensindrift. Motsvarande Monztromodeller på bensinsidan har inte riktigt samma omedelbara kraftpåslag som elmotorn kan ge.

Batteri

Denna elmoped kommer med ett batteri av standardtyp som är lätt att hitta hos återförsäljarna, vilket så klart underlättar den dag batteriet har gjort sitt. Om man kör försiktigt så kan man ta sig 6 mil på en och samma laddning. Kör du ”normalt” eller snabbt så blir körsträckan något kortare än så. Batteriet är av god kvalitet och och vi är övertygade om att de kommer tjäna sin ägare bra i många år innan det ens är tal om att byta ut det.

Övrigt

Monztro bakifrån

Viarelli har både digitala mätare såväl som analoga på sin instrumentpanel. Vi på Elmopedinfo är lite traditionella så vi ger tummen upp till en hederlig analog hastighetsmätare med nål och allt! I övrigt är instrumenten lätthanterliga och lättförståeliga precis som de ska vara, inget onödigt lull-lull här inte!

Fjädring och dämpning på denna elmoped är väl värt att nämna. Monztro är utrustad med en dubbelsidig hydraulisk dämpning som ger en mycket bekväm körning även vid extrem hantering och acceleration.

Andra fördelar med Viarelli Monztro är dess väl tilltagna lagringsmöjlighet under sadeln och påkostade belysning som ökar synlighet och underlättar vid nattkörning.

En nackdel med denna moped är att den har ett batteri av Lead Acid typ, de är lite tyngre än litiumbatterier. Samt att prestandan försämras lite mer över tid. Om batteriet är en deal breaker för dig så titta gärna vidare på huvudsidan där vi har testar av elmopeder även med litium-batterier, eller varför inte på Viarelli Supermotard.

Slutsats

Viarelli Monztro är välkänd och beprövad mopedmodell som nu även alltså finns som elmoped. Mopeden är stabil, säker och är av hög kvalitet. Mopeden är av större modell så därför finns möjligheter att få med sig en hel del last samt även skjutsa på ett bekvämt sätt. Enda nackdelen är blybatteriet men det är en parentes i sammanhanget. Det faktum att denna moped nu går att få till ett pris under 20 000 kr tycker vi är snudd på otroligt, vi rekommenderar ett köp för dig som vill ha en lite större och driftsäker elmoped.

BETYG: 4/5

KLICKA HÄR för att köpa Viarelli Monztro till bästa pris hos motorsweden.se