Efter en genomgång av publicerade tester så framhåller vi några av de allra bästa elcyklarna man kan köpa just nu. Flera av dem har fått utmärkelsen bäst i test i tidningar som M3 och Aftonbladet med flera.

Mest prisvärda

Lifebike C-MUTE Speed G7

Lifebike C-MUTE Speed G7 är en riktigt häftig elcykel som sticker ut. Dess utseende med borstat aluminium och lite tjockare däck får den att se intressantare ut en de flesta andra cyklar man stöter på. Det faktum att batteriet är helt integrerad i ramen får cykeln att se ut som en riktigt sportcykel snarare än en elcykel, vilket bara är positivt. Trots att batteriet inte syns vid en första anblick så går det som tur är lätt att haka av ifall du vill ta med det inomhus för laddning. Lifebike C-MUTE kommer inte med en pakethållare, vilket är bra då det håller nere priset, men samtidigt dåligt om du behöver en. Å andra sidan är det inte svårare fixat än att man köper en när man väl behöver den och monterar dit den själv. Motorn på denna elcykel är förvånansvärt stark. Cykeln går snabbare än de flesta jämförbara cyklarna i samma prisklass. Värt att nämna är också den integrerade skärmen i styret som en riktigt snygg såväl som praktisk. Denna elcykel fick betyg 4/5 i M3s test.

TIPS: KLICKA HÄR för att se bästa pris på Lifebike C-MUTE Speed G7 hos Elcykelvaruhuset

Bästa för pendling

En cykel för pendling ska vara av hög kvalitet för att tålas att användas varje dag. Det är också viktigt att den är bekväm och ger en bra åkkomfort så att den inte sliter på kroppen i onödan.
 

Merida eSpresso 300 EQ

Merida eSpresso 300 EQ är en lätt elcykel tack vare sin ram av aluminium. Lättheten i kombinationen med den starka motor denna cykel är utrustad med gör att man får en stabil och stark cykel med en ryckfri framåtdrift. Även de breda däcken och den fjädrande framgaffeln gör sitt till att medverka till att färden blir bekväm även under långa sträckor. Pakethållaren och stänkskärmarna gör att detta är en cykel som är lämplig att användas i vardagslivet, till exempel för att pendla till jobb. De sportiga framtoning diskvalificerar den inte för att användas till vardags utan gör snarare denna cykel till ett än bättre val tack vare sin stora mångsidighet. Ju längre sträckor du ska cykla desto bättre kommer denna cykel till sin rätt. Denna cykel fick betyg 9/10 av pryltidningen M3 i deras elcykeltest 2019.

 

TIPS: KLICKA HÄR för att se bästa pris på Merida eSpresso 300 EQ hos Elcykelvaruhuset

Bästa hopfällbara

 

En hopfällbar elcykel gör att du kan ta med dig cykeln nästa varsomhelst. En hopfällbar cykel är lätt att ta med på buss, tåg eller i bagageluckan på bilen, i husvagnen eller varför inte på båten när du vill kunna ta en cykeltur även på resande fot.  

Ecoride flexible

Ecoride är ett svenskt märke som tillverkar prisvärda men även kvalitativa elcyklar. Ramen är vikbar på mitten, efter bara någon minut så har du fällt ihop cykeln till en kompakt och lättburen enhet. Ecoride flexible har att kvalitativt batteri från välkända Panasonic. Batteriet är integrerad i ramen vilket gör cykeln stabil och väldigt praktiskt då pakethållaren är helt fri för annat. Batteriet är löstagbart och därmed lätt att ladda, med eller utan resten av cykeln. Ett fulladdat batteri kan ta dig 6 mil på en och samma laddning.

På styret sitter en smidig display där du bland annat kan ställa in kraften från motorn. Alla val styrs endast med tre knappar. Man kan även växla mellan att visa tid, distans och hastighet mm, enkelt och överskådligt. Elcykeln drivs av en stark men tyst motor på 250 watt.


Lifebike C-pact

Lifebike C-pact är mycket pratkiskt hopfällbar cykel med häftig design. Hjulen på denna cykel ser inte ut som på en traditionell cykel. Lifebike har sju stycken helgjutna ekrar. Eftersom ekrarna är färre än på än vanlig cykel så är de väldigt starka för att ge stabilitet. Denna cykel är även kortare än en vanlig cykel vilket innebär att den i sitt hopfällda läget tar extremt lite plats. Den går exempelvis bra att förvara i en vanlig garderob. Även när den inte är hopfälld så gör dess smidighet sig påmind. Denna elcykel går enkelt in i de flesta hissar utan att man behöver fälla ihop den. Trots sitt slimmade format har Lifebike C-pact hela sju växlar och skivbromsar både bak och fram vilket gör att man kan använda den både ofta och länge utan att egentligen tänka på att det inte är en helt vanlig cykel.

 

TIPS: KLICKA HÄR för att se bästa pris på Lifebike C-pact hos Elcykelvaruhuset

Bästa elcykel dam

Crescent Elina 7vxl

Crescent Elina 7vxl är enligt tillverkaren Sveriges mest sålda elcykel och vi kan förstå varför. Tack vare den stabila elmotorn behöver man aldrig tveka om man ska ta cykeln eller inte. Elina klarar av backar eller motvind lika väl som plana raksträckor. Man kan ställa in hur mycket kraft motorn ska ge beroende på hur mycket motion man själv vill få. Det finns till och med möjlighet att få hjälp av motorn när man leder cykeln. Det låga insteget gör att cykeln är smidig att använda, både för kvinnor och män. Crescent Elina 7vxl är en alldeles utmärkt cykel som har fått utmärkelser i Aftonbladets elcykeltest.

 

TIPS: KLICKA HÄR för att se bästa pris på Crescent Elina hos Elcykelvaruhuset

Bästa hybrid OCH unisexcykel

Crescent Elder 10 vxl

Crescent är en cykel med ett sportigt yttre. Cykeln vilar på en lättviktig ram av aluminium. Den kraftigt fjädrande framgaffeln gör att denna cykel klarar av lite tuffare miljöer än en vanlig stadscykel. Vare sig det är gropiga grusvägar på landet eller kullerstenar i staden så fixar Crescent Elder en smidig färd. Som flera av Crescents andra cyklar så har denna elcykel ett säkerhetssystem som gör att batteriet endast fungerar med en och samma cykel. Detta gör batteriet och cykeln mindre stöldbegärlig. En ohört mångsidig cykel som fungerar lika väl för pendling som till körning på skogsvägar. Ett stort plus till den stora och tydliga displayen. Utsedd till topp tre bästa unisexcykel av bäst-i-test.se.

 

TIPS: KLICKA HÄR för att se bästa pris på Crescent Elder hos Elcykelvaruhuset

Jämförelse av bästa elcyklarna just nu

CykelMerida eSpresso 300 EQLifebike C-MUTE Speed G7Crescent Elina 7vxlCrescent Elder 10 vxlEcoride flexibleLifebike C-pact
MotorShimano Steps E5000 40Nm250WEGOING FramhjulsdrivetEGOINGSpintech F3 250W36V 250W
BatteriShimano E8010 504Wh36V 10,4Ah 11Ah / 396Wh EGOING 36V 11,6Ah B1 400w Panasonic Li-jon (11Ah 36V)378Wh 8,7Ah 36V
Räckvidd5-8 mil5-8 mil4-7 mil4-7 milUpp till 6 mil4-7 mil
VäxlarShimano AltusShimano DeoreShimano Nexus 7 stShimano Deore 10stShimano Nexus 3-vxlShimano Tourney 7-vxl
Vikt24kg22kg25kg22,5kg25kg20kg
Pris249952199517395259951649014995

Läs gärna även våra artiklar om cykelhjälm och cykellås.