Nedan följer en genomgång av de enligt oss bästa alternativen inom kategorierna el-scootrar och el-sparkcyklar (elektriska kick-bikes).

elsparkcykel

Ninebot Max G30

Ninebot Max G30

Ninebot Max G30 är Segways senaste toppscooter. Max G30 är betydligt tyngre än Segways tidigare modeller i Ninebot-serien, men också betydligt bättre på alla sätt. Det ska dock sägas att denna scooter väger över 18 kg så om dess tyngd är en dealbreaker så är det bättre att titta på andra modeller. Med sin utökade tyngd kommer bättre stabilitet och ett bättre batteri. Däcken på Ninebot Max G30 är stora och rejäla, något som garanterar en jämn och fjädrande åktur även på ojämnare underlag.

Ninebot Max G30:s stora batteri ger massor med kraft. Denna elscooters acceleration slår de flesta andra elscootrar man kommer möta på gatorna. Man kommer snabbt och smidigt upp i maxhastigheten på 25km/h. Även räckviddsmässigt slår den konkurrenterna på fingrarna, Max G30 tar dig längre på en och samma laddning än någon annan elscooter vi känner till.

Ninebot Max G30 är en värstingscooter som slår det mesta. Backar är inget problem för dess starka motor. Batteriet är lokaliserat under scootern vilket ger stabilitet tack vare dess låga tyngdpunkt. Enda nackdelen med denna scooter är dess tyngd, vilken gör den lite mindre portabel än många andra scootrar.

BETYG: 5/5

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Robotexperten

Ninebot Max G30 har även en lillasyster, Ninebot Max G30D, som har ett liknande utförande men vars maxhastighet är något lägre, nämligen 20km/h.

Xiaomi M365

Xiaomi elektrisk kick bike

Xiaomi är en kinesisk scootertillverkare vars produkt M365 vuxit snabbt i popularitet. Orsaken bakom framgången är förmodligen att man konkurrerar med ett väldigt lågt pris samtidigt som man faktiskt erbjuder en bra och hållbar produkt.

Xiaomis M365 är en mycket vanlig syn i många städer i både sverige och resten av Europa. Om man vet vad man ska leta efter så ser man den hela tiden… Men det faktum att denna scooter ser så anonym ut gör kanske att många inte ens lagt märket till den. M365an har ingen stor logga eller andra detaljer som drar ögat till sig. Den är istället svart och grå med röda detaljer och väldigt anonym, både på gott och ont.

M355 är ett väldigt bra pendlingsfordon då den tar dig upp till 30 km på en och samma laddning. Motorn är av bra kvalitet och har en effekt på 250W. Maxhastigheten är 25km/h så det går undan när man gasar på för fullt… Denna scooter är extremt lätt att vika ihop för lättare hantering såväl som förvaring.

M365 känns väldigt stabil och säker. Den har bromsar både bak och fram. Bromsen där fram använder dessutom inbromsningen till att ladda batteriet så att du kan fortsätta din resa ännu längre. De luftfyllda däcken ger ett bra och säkert grepp samtidigt som de ger god körkomfort då de dämpar även på de mest ojämna underlagen.

Xiaomi M365 har två olika körlägen. Ett körläge om man vill spara på batteriet och ett som ger maximal acceleration och fart. Det finns även möjlighet att att ta det hela ytterligare ett steg längre genom att modifiera mjukvaran och höja maxhastigheten betydligt. Detta är dock inget vi på Elmopedinfo kan rekommendera då det gör att garantin för produkten inte längre gäller.

Xiaomi M365 är en produkt med ett lågt pris men som erbjuder ett bra och på många sätt nästan likvärdigt alternativ till betydligt dyrare elscootrar på marknaden. Perfekt daglig pendling i staden!

BETYG: 4/5

KLICKA HÄR för att köpa Xiaomi M365 till bästa pris hos Netonnet

Segway Ninebot ES1

Ninebot ES1 är en elektrisk scooter av toppkvalitet från amerikanska Segway. Detta är en praktiskt och lättviktigt hopfällbar scooter. Tack vare scooterns låga vikt och det faktum att man kan fälla ihop den gör att man enkelt kan gå omkring med den i ena handen. Tack vare ett stort framhjul och välbyggd stötdämpare så känns färden mjuk och behaglig. Maxhastighet är 20 km/h, något som går att öka till 25 km/h med hjälp av ett extra batteri.

Scootern har ett häftigt framlykta med led-ljus som man kan sätta på vid behov. Ljuset är riktigt starkt och lyser upp vägen framåt bra när det är mörkt ute. Tyvärr har den inget ljus riktat direkt bakåt men de röda sidolyktorna gör att man syns bra ändå. När man använder frambromsen så återvinns energin till att ladda batteriet, mycket smart!

BETYG: 4/5

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Netonnet

Segway Ninebot ES2

Ninebot ES2 är en scooter från välkända Segway och är en starkare och mer påkostad variant än lillebror ES1. Precis som ES1 är ES2 en hopfällbar scooter av hög kvalitet. Hastigheten är 25km/h, och kan utökas till 30km/h med hjälp av ett extrabatteri. Denna scooter har en kompetent motor på 500W och är utrustad med LED-belysning fram såväl som på undersidan. Ninebot ES2 har allt som ES1 har men lite till, bättre motor, bättre stötdämpning där bak. Ett ännu bättre val helt enkelt!

Betyg: 5/5

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Netonnet

Harleyscooter X-Pro Fatboy

X-Pro Fatboy är utrustad med en kraftfull 60 volts 1000 watts motor. Motorn ger ett jämnt flöde av kraft och farten upprätthålls rätt så bra även i brantare backar såväl som i hård motvind. Topphastighet är imponerande 40 km/h. Denna elscooter är utrustad med ett 60 volts litiumbatteri på 12Ah vilket tar dig ca 40 km på en och samma laddning (vid en genomsnittlig fart på 20 km/h). Som sig bör på en sådan har kraftfull elscooter så finns självklart rejäla bromsar både bak och fram. Batteriet sitter längst nere under fotstödet vilket ger scootern ur körsynpunkt en optimalt låg tyngdpunkt. Att ladda batteriet från tom till helt fullt tar 6 timmar.

Designen är mycket enkel och kostnadseffektiv. Scootern består i praktiken bara av en stålram, där en stolpe sticker upp där fram och bildar styre och två stolpar där bak som håller upp sätet. X-pro Fatboy är enkel, men cool, precis så som förarna efterfrågar. Denna elscooter har en enkel men funktionell instrumentpanel som är upplyst med led-belysning. Sätet är bekvämt och man får en bra sittställning och sitter relativt högt vilket gör att man får en bra överblick över omgivande trafik.

X-Pro Fatboys har många fördelar, en av dess allra största meriter är ändå kanske det mycket låga priset, man får ett väldigt kraftfullt fordon för relativt lite pengar.

BETYG: 5/5

KLICKA HÄR för att köpa Harleyscooter X-Pro Fatboy till bästa pris hos motorsweden.se

Andersson E-Scooter 7000

Andersson Scooter 7000 är en elscooter med annorlunda men häftig design. Denna produkt skiljer sig designmässigt från den flesta andra elscootrarna på marknaden. Till utseendet kan denna scooter liknas vid en kompakt cykel. Det hopfällbara chassit är tillverkat av aluminium vilket gör att scootern är relativt lätt att bära trots att den är robust. Denna scooter går att vika ihop i tre olika steg. När du vikt färdigt så är scootern plötsligt ett extremt behändigt litet kompakt objekt med en höjd på endast 75 cm. Scootern i sin hopvikta form går lätt att ta med sig på resan, exempelvis i en väska. Däcken på 14 tum är luftfyllda för att garantera en mjuk färd, även om den mjuka sadeln och stötdämparna gör sitt.

Lyktor och reflexer på denna scooter är bra, vilket gör färden säkrare. Lyktan framåt är ganska stark vilket gör att den lyser upp när det börjar bli mörkt. Lyktan bak gör i sin tur att andra trafikanter ser dig.

Batteriet är hyfsat stort och det tar dig ca 30km på en och samma laddning. Scootern klarar branta stigningar på upp till 12 grader. Dess starka motor i kombination med dess robusthet gör att detta känns som en scooter som är gjord för långa färder ute på landet. Med det sagt så är den även rolig att använda i staden. Särskilt roligt har man när man susar upp för backar som annars skulle vara tråkiga att ta sig upp för med egen kraft.

BETYG: 3/5

KLICKA HÄR för att köpa Andersson E-Scooter 7000 till bästa pris hos Netonnet

.