NIU M1 ProVi har fått förmånen att få provköra NIU M1 Pro, en elscooter som är fullpackad med ny teknik men samtidigt väldigt slimmad. Nedan följer fakta och våra egna omdömen om modellen.

KLICKA HÄR för att köpa till bästa pris hos Kopenscooter.nu

 

Batteri

Denna moped är utrustad med ett mycket kraftfullt 48V lithiumbatteri. Batteriet utlovas kunna ta dig upp till 100km bort på en enda laddning(!). Batteriet är bärbart och går enkelt att ta loss för att kunna ladda inomhus. På detta sätt har NIU byggt bort en av de i vårt tycke största nackdelarna med elmopeder, dvs strömförsörjningen. Innan NIU gav sig in på marknaden krävde de olika märkena nästan uteslutande tillgång till elförsöjning direkt i anslutning till mopeden för att kunna ladda den. Med portabla batterier så möjliggörs ett enklare mopedägande bland annat för tusentals stadsbor som inte har tillgång till garage med eluttag. Batteriet väger kring 8kg och har stort handtag för smidig hantering. Batteriet sitter på M1 modellen under sätet, något som skiljer den åt från N1S där batteriet återfinns under fötterna. Nackdelen blir att det blir mindre förvaring över till annat, men M1 är å andra sidan lite mindre och smidigare än modell N1S.

Design

Niu M1 pro har en mycket genomarbetad design. Den ser nästan ut som att den är gjuten i ett stycke, i en nästintill V-formad siluett. Dess strama och tunna design hjälper till att hålla vikten nere. M1 Pro är är designad för en urban stadsmiljö, där dess smidighet och manöverduglighet kommer väl till pass. M1 Pro får högsta betyg på designen. Denna elmoped är väldigt tilltalande, linjerna är rena, den ser futuristisk ut och det finns ett antal snygga färger att välja på.

Motor

.NIU M1 Pro är utrustad med en kraftfull motor 1200W  från välkända Bosch. Motorns kapacitet är mer än nog för att snabbt som ögat ta moped upp den av lagen satta maxhastigheten på 45 km/h. Det är en fröjd att sitta bakom styret på denna elmoped, den är riktigt pigg och accelerera på ett sätt som slår allra flesta bensindrivna mopederna på fingrarna.

Slutord

NIU M1 Pro är en pigg och slimmad elmoped som är väl värd sitt pris. Det finns mopeder som har lägre pris, men det finns enligt oss ingen som kan erbjuda den kvalitet per krona som NIU kan. Detta är en moped som är byggd för att hålla. Enda anmärkningen vi har är den ganska tunna plastbit som utgör stänkskyddet på framdäcket. NIU borde här ha satsat på något lite mer hållbart för att matcha resten av mopeden.

NIU M1 Pro är det perfekta valet för den den ensamåkande stadsbon eller/och pendlaren. Tro det eller ej men det går faktiskt även att skjutsa en vän trots mopeden storlek. Planerar man att åka två ofta så är dock M1an inte bästa välet, i så fall rekommenderar vi storebror N1S.

Genom att välja bort bensindrivet så kan du både spara på miljön och din egen plånbok. En i princip underhållsfri motor i kombination med billigt bränsle direkt från eluttaget gör att driftkostnaderna extremt låga.

BETYG: 5/5

KLICKA HÄR för att köpa till bästa pris hos Kopenscooter.nu

Mer om NIU M1 Pro

Futurezone (tyska) https://www.futurezone.de/produkte/article212505937/NIU-M1-Pro-im-Test-Der-smarte-E-Roller-der-gerne-etwas-groesser-waere.html