När man åker ut på valfri lite större skärgårdsö så ser man ofta gott om flakmopeder. I samhällen som dessa har flakmopeden varit det naturliga fordonet hur länge som helst. Flakmopeden är liten, smidig, billig och perfekt för kortare transporter av prylar och varor. Ute på öarna används den ofta även till att skjutsa passagerare, något som dock kanske inte är att rekommendera i en mer trafikerad stadsmiljö.

KLICKA HÄR för att se MGB Starbridge Delivery till bästa pris hos motorsweden.se

Något vi funderat på fram tills rätt nyligen är varför de flesta flakmopederna man ser är väldigt gamla och varför det inte finns några moderna elektrifierade lösningar. Numera vet vi dock bättre, det finns en alldeles utmärkt elektrisk flakmoped anpassad för svenska förhållanden och den säljer riktigt bra. Det är bara en tidsfråga innan de elektriska flakmopederna dominerar, även ute på öarna, med tanke på deras många fördelar över de bensindrivna mopederna.

Den el-flakmoped som säljer bäst i Sverige är MGB Starbridge Delivery, och vi förstår varför. Sverige är ju ett land med ett klimat som ibland prövar både oss som lever här, och de fordon vi använder. Att hitta en billig elmoped i Kina och importera den till Sverige är förmodligen inga problem. Att hitta en elmoped som är anpassade just våra förhållanden, som håller för våra krav och vårt klimat, är inte lika lätt. NET AB, som står bakom MGB Starbridge är ett svenskt bolag som designar och konstruerar sina flakmopeder. De skryter själva med att förutom privatpersoner så hör även kommuner och självaste försvarsmakten till deras kunder.

Design

el-flakmoped
MGB Starbridge Delivery

Vi nämnde tidigare de ofta väldigt gamla flakmopederna man fortfarande kan se i drift. En av de stora fördelarna med dessa gamla trotjänare tycker vi är deras utseende. Den gamla designen är väldigt vacker och man blir på något sätt lycklig i själen när man får se en riktigt gammal flakmoped puttra förbi. Därför är vi väldigt nöjda med utseendet på MGB Starbridge Delivery. Denna flakmoped har trots sina moderna eldrift ett klassiskt retroutseende. Till och med färgerna man kan välja tycker vi påminner om svunna tider.

Framför föraren sitter ett praktiskt förvaringsfack som påminner om en bensintank. Själva elmotorn sitter gömd under flaket. Annars är det inga konstigheter med utseendet, inget extra egentligen, bara ren och skär funktionalitet. Den digitala blåa displayen på styret är så tydlig och enkel den kan bli. Den visar din hastighet, körsträcka och kvarvarande batterikapacitet, varken mer eller mindre, perfekt för den som gillar tydlighet och enkelhet. Denna flakmoped ser och känns stabil ut. Den rejäla stålramen garanterar stabilitet och hållbarhet.

Kraft och lastförmåga

MGB Starbridge Delivery har en lastkapacitet på 150 kg, så man kan frakta ganska rejäla grejer med den. Den har en borstlös motor på hela 3000 W vilket gör att den känns pigg även med tyngre laster ombord.

Det medföljande 60V-batteriet tar dig cirka 50 km på en och samma laddning. Med tung last får man självklart räkna med att räckvidden blir något kortare. Batteriet laddar mycket snabbt, det går från tomt till nästan helt fulladdat på strax över två timmar!

Denna moped passar bra på landet såväl som i storstaden. Tack vare eldriften är den billig i drift och nästan helt underhållsfri. Den allra största fördelen är kanske dock att man slipper avgaser och störande motorljud.

Slutord

MGB Starbridge Delivery är den bästa flakmopeden vi testat. Ska man köpa en flakmoped så tycker vi att eldrivet är ett måste och då är denna moped det bästa alternativet. Denna moped är robust med hög lastkapacitet. Allt från den tjocka stålramen in till minsta detaljer känns robusta och kvalitativa, därför är vi säkra på att denna flakmoped kommer hålla i längden.

Betyg 5/5

KLICKA HÄR för att se MGB Starbridge Delivery till bästa pris hos motorsweden.se