Cykelvagnen kan vara ett kostnadseffektivt men även miljövänligt sätt att exempelvis skjutsa sina barn till skolan på. Till skillnad från cykelsitsar för barn så finns det vagnar som kan rymma fler en ett barn åt gången. Om man är en aktiv familj så är en cykelvagn en bra investering och något som man kommer kunna ha glädje av länge. Nedan tipsar vi om några av de bästa cykelvagnarna just nu. Flera av vagnarna är mångsidiga och kan användas till aktiviteter även utan cykel.

Bäst i test: Hamax Outback Twin

cykelvagn

Hamax Outback är en mångsidig vagn, främst designad som cykelvagn, men den kan även användas som andra typer av vagnar. Till exempel ingår ett tredje hjul, som genom en enkel installation förvandlar vagnen till en helt vanlig barnvagn, praktiskt! Vagnen går även att ha som joggingvagn eller till exempel släpa efter sig när man åker skidor.

Tack vare ett vagnen är så lättviktig så känna det inte jobbigt att varken ha den efter cykeln eller att jogga med den. Barnen har det också väldigt bra i vagnen då de sitter bekvämt och har fönster både framför sig, såväl som åt sidorna och ovanför sig. Överdraget är gjort av vattentätt polyester. När det är bättre väder kan man istället använda nätet, som skyddar mot sol, vind och insekter, mycket praktiskt. När vagnen är förvandlad till en barnvagn har man ett handtag som är bättre än de flesta andra handtag till vanliga barnvagnar. Handtaget är ergonomisk och justerbart i höjdläge samt väldigt behagligt att hålla i. För barnen är ryggsätet fällbart i tre olika lägen, vagnen passar därför att både att sitta och ligga i.

Detta är den bästa vagn vi testat. Genomgående hög kvalitet till ett riktigt bra pris. Ett stort plus för dess mångsidighet. Denna vagn passar för två. Det finns även en version av vagnen för bara ett barn.

Utsedd till bästa cykelvagnen av bäst-i-test.se

Bästa budgetval: Hamax Traveller

Hamax Traveller är något så otroligt som en komplett cykelvagn till ett förvånande lågt pris. Vi har inte hittat någon vagn med samma kvalitet som kommer i närheten av priset på denna vagn. Precis som med Hamax Outback kan även Travellern användas som vanlig barnvagn genom att sätta dit det medföljande hjulet, detta gör att vagnen blir än mer prisvärd med tanke på mångsidigheten. Vagnen är enkel att sätta ihop och anpassa, alla verktyg som behövs är inkluderade i förpackningen.

Barnen sitter säkert såväl som bekvämt i denna cykelvagn. Fempunkts-selen erbjuder hög säkerhet men sitter samtidigt på ett sådant sätt att den inte stör barnet. Fönster finns åt alla sidor och även ovanför barnen så det finns massor att titta på under åkturen.

Vagnen är väldigt lättviktig, något som gör att den är mycket lättrullad. Man kan vara lite orolig för instabilitet med de allt för lätta vagnarna men aluminiumkonstruktionen med sina skyddande bågar verkar gör denna vagn väldigt robust. Baktill på vagnen finns ett praktiskt och lättåtkomligt lastutrymme. När man inte använder vagnen så går det att fälla ihop till ett förvånansvärt platt paket, detta är toppen för alla som inte har så mycket förvaringsutrymme hemma.

Denna vagn är trots sitt pris väldigt komplett. Den kan så klart inte riktigt mäta sig med de lite dyrare vagnarna. Största skillnaden mot dyrare vagnar är att denna vagn känns lite tunnare i konstruktionen. Hamax Traveller känns dock trots allt stabil även vid lite högre hastighet. Om man letar efter en billig cykelvagn så är detta bästa alternativet, den slår de andra budgetmodellerna med hästlängder!

Premium: Thule Cross

Bästa Premiumval är Thule Cross. Thule är välkända för sin kvalitet. Om man vill ha en vagn från Thule så får man vara beredd att betala lite extra jämfört med konkurrenternas vagnar. Klart är dock att väljer man Thule så får man också en vagn som är överlägsen på de flesta punkter.

Detta är en vagn som är gjord med mångsidighet i åtanke. Genom att köpa till tillbehör kan man bland annat dra vagnen när man åker skidor eller joggar. Hjul för att använda vagnen som vanlig barnvagn ingår dock vid köpet. När man exempelvis köpt till hjul för jogging eller skenor för skidåkning så är det bara att trycka dit sitt nya tillbehör, helt utan verktyg, supersmidigt! Sätet i vagnen kan enkelt justeras med en hand, även när barnet sitter i det. Om barnet somnar så är det bara att fälla ner sätet och låta det fortsätta sova, bekvämt och ostört.

Vagnen har väldigt god komfort när man är ute och kör. Dämpningen i vagnen kan enkelt justeras för den miljö man använder den i. Sätena, som är mjuka och sköna, går att ta ut och tvätta, vilket gör att man kan hålla vagnen fräsch över tid. Detta är en vagn med hög kvalitet rakt igenom. Om man värderar toppkvalitet och mångsidighet över lågt pris så är detta det bästa valet.