NIU MQi+ Sport har mycket gemensamt med modellerna M1 och N1 som vi tidigare testat. Att säga att MQi+ Sportär en uppgraderad version av M1an hade varit att underdriva. NIU M+ Sport är i sitt utförande helt överlägsen M1-modellen. Den har även en hel del fördelar jämfört med N1 Sport även om den sistnämnda får anses vara storebror.

KLICKA HÄR för att köpa till bästa pris hos Kopenscooter.nu

Design

NIU M+ Sport

Till sitt utseende är NIU MQi+ Sport nästan identisk med lillebror NIU M1 Pro. Mopedens mått, 1640X657X1099 MM är identiska med M1. En stor skillnad med MQi+ Sport är dock att sadeln är mycket större samt att det finns fotstöd för en passagerare. Förbättringarna gör så klart gör att det blir betydligt lättare att ha med sig en passagerare på denna moped.

Den snygga utformningen på reglage och paneler känns igen från andra NIU-mopeder och är både tydlig och mycket snygg, varför ändra ett vinnande koncept. Även om du är helt ny på en NIU-scooter så är vi övertygade om att du snabbt kommer lära dig de flesta funktionerna. Ett gott betyg till ingenjörerna hos NIU alltså, som verkligen tänkt igenom alla funktioner och dess logiska placering.

Batteri

Batteriet till M+ Sport är på hela 42Ah och är därmed betydligt kraftfullare än det till M1 Pro. Det större batteriet är en enorm fördel när man vill ta sig längre på en och samma laddning. M+Sport tar dig upp till 13 mil på en och samma körning (något kortare än så enligt vår erfarenhet vid normal körning).

Motor

Även motorn är en klar uppgradering från tidigare modell. Som vanligt hos NIU är motorn tillverkad av Bosch, något som garanterar kvalitet och driftsäkerhet för en lång livslängd på din elmoped. NIU MQi+ Sports motor har en kapacitet på 1400W att jämföra med 1200W hos M1 Pro. Även om ökningen i Watt-talet inte är uppseendeväckande så ger det helt klart effekt. MQi+ Sport är märkbart piggare än sin lillebror, något som dock känns som ett krav med tanke på att denna moped kommer användas till att skjutsa mer M1an gjort.

Övrigt

NIU M+ Sport

Storleken är en av M-modellernas största nackdelar såväl som fördelar. Den uppenbara fördelen är smidigheten, den tar sig lätt fram i trafik och på trånga ställen. Samtidigt är fordonet lätt att parkera och förvara. Nackdelen är att det är lite trångt att åka två även om NIU, som vi nämnt, gjort framsteg även på denna punkten. Förvaringsmöjligheterna är även mycket begränsade på MQi+ Sport i sitt grundutförande. Under sadeln finns plats för ett batteri, och inte så mycket mer. Det finns förvaringsboxar man kan montera men de ingår tyvärr inte utan måste köpas till separat.

Tekniska detaljer som är värda att nämna är bromsarna som laddar batteriet när de används, på så sätt går så lite kraft som möjligt till spillo, fantastiskt! Det NIU är bäst på är även online-funktionerna och uppkoppling till din elmoped via en app i mobilen. Appen ger dig bland annat detaljerad körstatistik, batteristatus, samt att du kan följa var din moped befinner sig på GPSen när du inte själv kör den.

Slutord

NIU MQi+ Sport är överlägsen lillebror M1 Pro på alla sätt. Den är mer mångsidig då den den låter två personer åka bekvämt på samma gång. Den har längre räckvidd tack vare större batteri och den är snabbare och piggare tack vare en starkare motor. M+ Sport är en av de bästa elmopederna på marknaden. Tack vare sin kvalitet och teknikstöd så slår den de flesta av konkurrenternas mopeder på fingrarna. Elmopedens största nackdel är ändå priser, du får betala ett antal tusenlappar mer för den än för M1an. Enligt vår mening är denna moped värd att betala extra för, allt handlar så klart om vad du själv har för tak i din budget. Denna moped borde kanske fått toppbetyg men priset gör ändå att vi blir tvungna att dra ner betyget till en stark 4:a.

BETYG 4/5

KLICKA HÄR för att köpa till bästa pris hos Kopenscooter.nu

Läs gärna vårt test av eldrivna sparkcyklar/elscootrar om du söker ett billigare alternativ eller komplement till elmoped.