Vid en en första anblick av Viarelli Piccolo kan det hända att man får titta både en eller två gånger på prislappen då priset är lägre än man kanske först hade kunnat gissa.

KLICKA HÄR för att köpa Viarelli Piccolo till bästa pris hos motorsweden.se

Budgetmopeden

Kvalitén är inte den allra bästa på på Viarelli Piccolo. Plastdetaljerna känns just plastiga, även om de ser bra ut på lite avstånd. På lite närmare håll ser man att passformen brister en del. Tiden får utvisa hur elmopeden åldras men vår gissning är att plasten kan komma att bli lite repig och skadad vid flitigt användande av mopeden eftersom den känns lite tunn på sin ställen. En påkörning på fel ställe kan i värsta fall resultera i spruckna detaljer vilket så klart är tråkigt. De lättviktiga detaljerna gör samtidigt att mopeden är väldigt lätt och smidig att hantera även när den är avstängd och behöver flyttas för hand. Vi kunde lätt rulla mopeden in och ut ur ett förråd, hur enkelt som helst.

Läs gärna även vårt test av den lite dyrare Viarelli Venice.

Motor och Batteri

Viarelli Piccolo har en motor på hela 2 kW. Eftersom mopeden bara väger 68 kg så räcker motorn mer än väl för att mopeden ska kännas riktigt pigg. När du slår på gasen så accelererar Piccolo blixtsnabbt och det tar inte lång tid innan man är uppe i maxhastighet. Tack vare den snabba accelerationen så kan man ha mycket kul för pengarna med denna moped.

Batteriet är av blytyp och kan ta dig upp till 6 mil på en laddning. Batteriet är bra, även om litiumjonbatterier är att föredra på grund av deras längre hållbarhet. Med tanke på det låga priset på Piccolon så får ett blybatteri duga helt enkelt. Batteriet kommer troligen hålla perfekt i minst ett par år innan effekten sakta börjar dala.

Slutord

Viarelli Piccolo är med sitt extremt låga pris och sin pigga motor ett bra alternativ för den som vill komma billigt undan men ändå ha en moped med körglädje. Mopedens design är snygg och den ser faktiskt riktigt bra ut på lite håll. Kommer man dock tillräckligt nära så att man kan känna på mopeden så märker man att plastdetaljerna är något tunna.

Det faktum att hjulen är små och fjädringen hård gör att man bör hålla sig på asfalt i möjligaste mån, annars riskerar man att få en skumpig färd.

I övrigt har denna moped det man kan förvänta sig av en budgetmoped, varken mer eller mindre. Instrumentpanelens display är helt digital, inte så snygg men funktionell. Sätet är stort och det finns plats för totalt två personer. Under det stora sätet döljer sig ett ganska litet förvaringsutrymme, ingen plats för några större prylar här inte. Men som sagt, denna elmoped levererar trots allt det kanske viktigaste av allt, KÖRGLÄDJE!

BETYG: 3/5

KLICKA HÄR för att köpa Viarelli Piccolo till bästa pris hos motorsweden.se