Drax Superior elmoped

Drax har tidigare producerat några riktigt bra elmopeder vilka vi skrivit om här på sidan tidigare, se exempelvis vår recension av Drax Raw EV. Med sin senaste modell Superior så tycker vi att man har man lyckats utveckla sin bästa elmoped någonsin. En av de saker som gör Drax Superior så överlägsen många av sina konkurrenter är det högkvalitativa och högpresterande lithiumbatteriet på 64V 28Ah 1920wh. Med fulladdat batteri tar man sig cirka hela 8 mil. Batteriet går att ladda på plats, genom att sätta i en strömkabel, eller så kan man lyfta ut det för att ladda i exempelvis lägenheten. Eftersom batteriet är så pass dyrbart så är det en lättnad att se att mopeden är så smart konstruerad att det princip är omöjligt att lyfta ut det utan nyckel.

KLICKA HÄR för att se bästa pris hos Kopenscooter.nu

Motor

Motorn på denna Drax Superior är ett av dess största glädjeämnen. Motorn är riktigt stark med sina 3 kW och den är oerhört pigg. Så fort gasar bara lite grann så känner man motorn svara blixtsnabbt och med kraft. Fortsätter man sedan att hålla gasen i botten så är man nästan chockerande snabbt uppe maxhastigheten på kring 45 km/h. Faktum är att detta förmodligen är en av de allra snabbast accelererande elmopederna på den svenska marknaden. Det faktum att Drax Superior har en så pass stark och pigg motor gör den till ett väldigt tidseffektivt transportmedel. Motorstyrkan gör också modellen till en väldigt rolig elmoped att köra.

Komfort

Detta är en väldigt stabil elmoped med ergonomi och komfort som slår de flesta av konkurrenterna på fingrarna. Tack vare att denna elmoped är relativt stor och tung (90 kg), så kör den stabilt oavsett var man tar den. Tack vare dess goda komfort kan man pendla flera mil med Drax Superior dagligen. Även om man kör många mil så känns det inte jobbigt för kroppen på något sätt. Oavsett om man kör inne i stan eller på slingriga vägar på landet så erbjuder Drax Superior körglädje med precision samtidigt som det alltid känns bekvämt, oavsett underlag. Tack vare storleken är mopeden även bekväm att sitta på för oss som är långa. Bekvämlighet för de allra längsta är något som inte alltid kännetecknar de lite billigare alternativen på marknaden. Själva sätet är av konstläder är lätt att hålla rent. Stoppningen är precis lagom hård föra att ge stadga samtidigt som det känns skön att sitta på. Även under riktigt långa åkturer undviker man att känna träsmaken där bak. Självklart kan man bekvämt sitta två personer på sätet samtidigt. Fjädringen är riktigt bra, även om man kör på dåliga vägar så känner man knappt av att det skumpar.

Användarvänlig

bra och tydlig display

Drax Superior är väldigt lätt att köra från första stund. Tack vare att reglage och inställningar är vettigt placerade och har en intuitiv design så är det lätt att förstå hur allt fungerar även om det är första gången man kör denna elmoped. De flesta reglage sitter lättåtkomliga på vardera sida om styret. I mitten av styret sitter en enkel med tydlig lcd-display. Displayen visar de parametrar som är nödvändiga, eller intressanta, att veta såsom batteriladdning, hastighet, yttertemperatur, trippmätare och klocka. En särskilt plus är att displayen är lika lätt att läsa av även om starkt solljus faller på den.

Uppkopplad

Att ha sin elmoped konstant uppkopplad mot nätet har sina fördelar. Därför väljer allt fler tillverkare att inkludera simkort och uppkoppling i sina elmopeder, så även Drax i denna modell. Tack vare att Drax Superior är konstant uppkopplad så kan man genom en app få en massa rolig och nyttig information såsom körstatistik. Man kan även alltid lokalisera sin moped med hjälp av GPS. Lokaliseringsfunktionen är perfekt om någon familjemedlem lånat mopeden eller om den av en osannolik händelse skulle bli stulen. Som en inte nödvändig, men ändå rolig bonus, kan man ladda ner olika ljudscheman till elmopeden om man exempelvis skulle trötta på blinkersljudet eller andra förprogrammerade funktionsljud.

Omdöme

Drax Superior är en komplett och stark elmoped med komponenter av hög kvalitet. Elmopedens största förtjänster är dess stabilet och dess styrka. Drax Superior är relativt stor, något som gör att den har utmärkt väghållning och är bekväm att sitta på, även om man är två som åker. Motorn är en av de starkaste och piggaste elmotorerna vi har upplevt. Man kommer snabbt upp fart när man behöver det, vilket är roligt, effektivt och även säkert på en och samma gång.

Denna produkt är en fullträff rakt igenom. Med Drax Superior finns det finns egentligen inget att klaga på, den är snygg, den har god ergonomi och den är lätt att använda. Det enda vi hade kunnat önska är att den skulle varit lite billigare. Dock för man vad man betalar för, vilket i detta fall är en riktigt bra elmoped som tack vare sin styrka och kvalitet kommer kunna vara en trogen följeslagare under bra många år framöver.

BETYG : 5/5

KLICKA HÄR för att se bästa pris hos Kopenscooter.nu