Vespa Elettrica är skapad av Italienska Piaggio som har tillverkat den varumärkesskyddade Vespan sedan 1946. Vespan var den första skotern som slog igenom globalt och namnet sätts än idag på nytillverkade fordon. Vespa är ett så väl inarbetat varumärke och med sin klassiska design med skotrar som är de vackraste man kan få tag på så blir de en tuff konkurrent även på den eldrivna marknaden. När Piaggio nu tar klivet in i den eldrivna generationen så gör det det med en oerhört snygg moped i den absoluta premiumklassen. Tyvärr är priset även därefter. Det återstår att se om konsumenterna är beredda att betala det saftiga priset för denna elmoped eller om de kommer vända sig till de många billigare konkurrenterna.

KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Kopenscooter.nu (En bra sida som har prisgaranti)

Vespa Elletrica

Motor

Vespa Elettricas motor är närmast ett monster om man jämför med de lite billigare elmopederna på marknaden. Motorn levererar en kontinuerlig effekt på 2kW men med en maxeffekt på hela 4kW och ett vridmoment på imponerande 200Nm. Motorns stora effekt och väl tilltagna vridmoment resulterar självklart i en oerhört snabb acceleration, om man så önskar. Man kan välja hur mycket kraft man får ut genom de två alternativen ”Full” eller ”Eco”. ”Eco”-funktionen är dock inte en favorit hos oss på Elmopedinfo. Med reglaget inställt på Eco-blir mopeden onödigt långsam och tråkig. Eco-inställningen kan på sin höjd kan vara lämplig när man kryssar fram och tillbaka mellan bilar i en total trafikstockning, men i normal trafik så är den inte att föredra för den som gillar lite fart.

Design

Vespa Elettrica delar samma strålkropp som Vespa Primavera och det är verkligen inte fy skam. Vespa Primavera är en mycket vacker moped och därmed även Elettrica, som om möjligt ser ännu bättre ut tack vare att den saknar avgasröret.

Elettricas yta består av en stilren och extremt läcker silvergrå nyans som aldrig lär kännas otrendig.

Batteri

Batteriet är av lithium-ion typ och av hög kvalitet. Räckvidden är ca 100 km på en laddning. Batteriet kan laddas från helt tomt till helt fullt på cirka 4 timmar. När du minskar hastigheten återanvänds energin till att ladda batteriet som på så sätt kan räcka ytterligare lite längre.

Övrigt

Vespa Elettrica är fullspäckad med ny teknik och den går att koppla ihop med din mobiltelefon för att möjliggöra åtkomst till en massa häftiga funktioner. Bland annat kan man spåra mopeden via GPS, spela musik och ta emot samtal. Displayen på instrumentpanelen är förstklassig i full färg och justerar automatiskt ljuset så att du ska kunna se bra oavsett rådande förhållande, mycket praktiskt.

Slutord

Man har anledning att förvänta sig en hel del av Piaggios Vespa Elettrica. Trots våra högt ställda förväntningar så lyckas Piaggio leverera på alla punkter. Vespa Elettrica är förmodligen den vackraste elskotern du kommer se. Designen är felfri och tekniken är den allra senaste. Komponenterna är av högsta kvalitet och kapaciteten på motor och batteri är mycket generöst tilltagna.

Trots dess rejäla innehåll så känns denna elmoped oerhört lätt redan från första stund man sätter sig bakom styret. Bara ett litet påslag på gasreglaget ger en omedelbar och tydlig acceleration utan att för den skull kännas ryckig. Mopeden är säker, lättmanövrerad och framför allt rolig att köra. Den enda nackdel vi kan se är dess väl tilltagna pris. Vi säger inte att du inte får valuta för pengarna, för det får du absolut. MEN, för den som inte har obegränsat med pengar att spendera så finns det alternativ som är ganska mycket billigare men nästan lika bra. Det ska därför bli intressant att se hur det går för Piaggio och deras elmoped framöver. Kommer kunderna vara beredda att betala för deras premiumprodukt, eller kommer den stora massan välja konkurrenternas budgetalternativ.

BETYG: 5/5

KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Kopenscooter.nu (En bra sida som har prisgaranti)