KLICKA HÄR för att se bästa pris hos Kopenscooter.nu

UQi GT Sport är till skillnad från sin lillasyster UQi Pro en fullstor elmoped. Faktum är att denna elmoped är väl lämpad även för oss lite längre individer då det finns gått om plats för långa ben när man susar fram på denna elmoped. NIU UQi GT är rolig att köra och kommer relativt snabbt upp i sin maxhastighet på 45km/h.

Motor

Denna elmoped är utrustad med en kvalitetsmotor på 1500W från pålitliga tillverkaren Bosch. 1500W är faktiskt fullt tillräckligt för att få elmopeden att kännas pigg och alert när man trycker på gasen. Detta är inte den starkaste motorn på marknaden men tack vare det faktum att denna elmoped är slimmad och lättviktig så räcker det faktiskt för att man ska snabbt ska komma upp i de övre hastigheterna. Bara när man är två på mopeden och kör i uppförsbackar så märker man att kraften inte riktigt räcker till. Motorn klarar av resan, absolut, men den är inte lika pigg om den pressas under sådana mer extrema förhållande. Det faktum att man valt en motor från Bosch känns tryggt inför framtiden då den tyska tillverkarens motorer brukar hålla i längden.

Även om motorn är imponerande pigg och nästan alltid levererar precis så som vi vill att den ska göra, så upplever vi att den då och då är lite oförutsägbar i hur mycket kraft den levererar. Ibland känns det nämligen som mopeden drar iväg lite snabbare än väntat, medan man vissa gånger får gasa på lite extra för att komma upp i fart. Vad exakt detta beror på kan vi inte säga. Klart är dock att man rätt så snart vänjer sig, och anpassar sig, efter denna elmopeds små egenheter.

Körglädje

Detta är en moped som är designad för pendlaren som snabbt och smidigt behöver ta sig till jobb eller skola. Trots att mopeden är gjord för att användas dagligen som transportmedel så är den även väldigt rolig att köra. Som vi nämnt tidigare så har NIU UQi GT en pigg motor från Bosch som gör färden rolig. Med det sagt så ska man komma ihåg att detta är just ett pendlingsfordon. Elmopeden har små hjul och inte allt för stark fjädring. Att ta kurvor i allt för hög fart är därför något vi inte rekommenderar.

Säkerhet

Denna elmoped har i allra högsta grad säkerheten i fokus. Just därför känns det så tryggt att använda den som ett vardagsfordon. Varenda detalj på denna elmoped känns kvalitativ och hållbar. NIU UQi GT som helhet känns oerhört robust och stabil att åka på. Mopeden är utrustad med, för mopedens storlek, väl tilltagna skivbromsar med CBS. När man bromsar så saktar mopeden ned snabbt men stabilt, precis så som man vill ha det.

Något som heller inte är att underskatta är att man har bra uppsikt över andra trafikanter när man är ute och åker. Att sitta på NIU UQi GT innebär att man sitter upphöjt utan något som skymmer. Detta gör att man kan ta väl avvägda beslut när man är ute och kör.

Batteri

Denna elmoped är utrustad med ett kompetent lithumbatteri med hela 60 kilometers räckvidd. Batteriet kan laddas på plats i mopeden, men även tas ut och laddas på annan plats. Det faktum att batteriet är bärbart underlättar så klart för alla oss som vill kunna ladda batteriet i lägenheten eller på arbetsplatsen. Denna elmoped har en speciell energisparfunktion som gör att moped blir lite mindre pigg men som samtidigt förlänger batteritiden avsevärt. Energisparfunktionen är mycket praktisk, särskilt om man har lite laddning kvar men vill kunna ta sig hem riskfritt.

Slutord

Detta är en riktigt häftig elmoped med en design som slår de flesta. Tack vare att designen är så slimmad så väger elmopeden inte särskilt mycket. Den låga vikten i kombination med den kompetenta motorn från Bosch gör att körglädjen är på topp när man är ute och åker på sin NIU UQi GT. Detta är en pålitlig elmoped som är gjord för att användas ofta. Om du inte har allt för långt till din skola eller arbetsplats så är denna moped det perfekta pendlingsredskapet. Jämfört med att köra bil så sparar du både pengar och miljö genom att byta till en alldeles egen NIU UQi GT. Trots att mopeden är relativt liten så erbjuder den ett extremt generöst utrymme för sin förare. Även om du är mycket längre än genomsnittet så finns gott om plats för knäna.

Betyg 5/5

KLICKA HÄR för att se bästa pris hos Kopenscooter.nu