I många städer i Sverige finns idag centralt utplacerade cykelpumpar där man kan få lufta sina däck helt gratis. För den som inte bor fullt så centralt, eller av annan anledning inte vill förlita sig till dessa gratisstationer så är det bästa alternativet att investera i en riktigt bra cykelpump.

Nedan tipsar vi om de tre pumpar vi tycker är bäst i respektive priskategori just nu.

Bäst i test: Topeak Joe Blow Sprint

Cykelpump Topeak

Topeak Joe Blow Sprint är en marknadsledande pump för proffs, men ändå så pass billig att den kan nyttjas av alla. Detta är en riktigt stabil pump, basen är en av de mest robusta vi har testat. Även slangen utmärker sig då den är betydligt längre än de flesta av konkurrenternas pumpar. Den förlängda slangen gör allt smidigare och man kommer åt perfekt utan att ens behöva tänka tanken att flytta cykel eller pump.

Den stora mätaren längst upp är toppen. Man ser tydligt och det går att få exakt rätt mängd luft i däcken, perfekt för oss kontrollfreak. Om man fått in för mycket luft i däcket så går det att att släppa ut igen på ett väldigt kontrollerat sätt med hjälp av knapp för detta. Om man följer tryckmätaren med blicken så kan man sluta släppa ut när trycket är exakt rätt.

Detta är den bästa cykelpumpen vi testat. Topeak Joe Blow Sprint kommer från en välkänd tillverkare med gott rykte. Kvalitet rakt igenom med detaljer av aluminium och härdat stål.

Denna pump har ett munstycke som passar med alla tänkbara ventiler. Medföljer gör även tillsats för att pumpa exempelvis bollar och badleksaker. Den enda pump du behöver helt enkelt. Pumpen kostar lite mer än många andra men vi tycker detta är ett klokt köp då den kommer hålla många år framöver.

Denna pump har fått betyg 4.5 av 5 av Bike Radar

Bästa budgetval: Golvpump Cavo Dualhead Titan

Om du söker en bra och bekväm pump men inte vill betala för det allra bästa så rekommenderar vi att du tar en titt på denna pump med det långa namnet. Golvpump Cavo Dualhead Titan är en mångsidig pump som passar till alla ventiler. Denna pump är inte fullt så robust som Topeaks pump vi behandlade ovan, men dess stålrör känns ändå som det kommer tåla många år av frekvent användning innan den kastar in handduken. Även om slangen inte är fullt lika lång som på nämnda konkurrent från Topeak så är den ändå fullt tillfredsställande och bättre än många andra märken vi testat. Detta är ett utmärkt val för dig som är prismedveten men ändå vill ha en pump som pallar för trycket.

TIPS: KLICKA HÄR för att se bästa pris på Fotpump Lezyne hos Elcykelvaruhuset

Billigaste cykelpumpen: Zefal Frame Pump Rev 88

Zefal handpump

Zefal Frame Pump Rev 88 kostar bara cirka 80 kr, och för den summan får man faktiskt en bra och mångsidig pump. Självklart går kvalitén inte att jämföra med lite dyrare pumpar. Detta är dock en bra pump att välja om man vill spendera minsta möjliga mängd pengar men samtidigt få en pump som klarar jobbet. Mångsidigheten ligger i att den tack vare sitt vändbara munstycke passar till alla ventiler, standardversionen såväl som bil- och racerventil. Pumpen sviktar lite om man tar i hårt men vad vi kan bedöma så håller den ihop även vid lite tuffare behandling.