År 2018 testade vi på Elmopedinfo för första gången den nya svenska elmopeden Vässla. Vässlan har sedan dess varit en stor försäljningssuccé. Nu finns den uppgraderade modellen med namnet Vässla 2. Den nya versionen är i grunden samma moped men med en mängd förbättringar som gör den till ett ännu lite bättre elfordon. I denna artikel fokuserar vi på vad som är nytt i den nya modellen. För att läsa vårt ursprungliga test klicka här.

KLICKA HÄR för att se bästa pris hos Kopenscooter.nu

Vässla 2

Den svenska elmopeden

Vässla skryter ofta om att deras elmoped är konstruerad och designad i Sverige. Det är dock en sanning som kan diskuteras. Som så många andra produkter idag tillverkas komponenterna i Asien. Men Vässla kan ha rätt i att det är en stor fördel att mopeden är designad här i Sverige. I Sverige har vi ett klimat som är lite tuffare än i många andra länder, därför krävs också fordon som är anpassade för våra förhållanden om de ska hålla i längden. Ingenjörerna på Vässla vet vad de gör, om du väljer en Vässla så kan du därför känna dig trygg med att du får en elmoped som verkligen är byggd för att klara av svenska förhållanden.

Ny förbättrad design

Vässla 2 har fått ett ansiktslyft jämfört med sin föregångare. Själva framsidan på mopeden ser nu mera slimmad ut. Framskärmen är klart snyggare nu än tidigare. Alla förändringar som gjorts är helt klart är till det bättre. Med förändringarna ser Vässlan både snyggare och dyrare ut. Värt att nämna är att framljuset numera är fyrkantigt, vilket känns fräschare på något sätt.

Instrumentpanelen

Hela instrumentpanelen är utbytt. Den nya panelen är inte lika inbyggd i mopeden som tidigare. Vi kan gissa att det har att göra med att den på detta sätt blir lättare att byta ut om den skulle gå sönder. Detta är dock inte något som stör, faktum är att utseendet istället blir lite modernare än tidigare. Displayen är enkel och lättförståelig, den visar endast de allra nödvändigaste, såsom hastighet och batterikapacitet. Ett minus är dock att displayen är svår att läsa av när det är soligt ute.

Bättre komfort och vägegenskaper

Ett stort plus med Vässla 2 är att hjulen är 2 tum större än i föregående modell. De numera 12 tum stora hjulen gör att körkomforten blir väsentligt bättre. Man sitter betydligt skönare även på sämre vägar då mindre gupp och hål i väglaget inte märks av lika mycket. Mopeden känns överlag mer stabil och säker när man kör, bra jobbat Vässla.

Slutord

Vässla 2 innebär en mängd förbättringar på en redan utmärkt elmoped. Första versionen av Vässlan var ett bra köp, Vässla 2 är ett ännu bättre köp. Designmässigt har den gjorts snyggare, men största fördelarna är det förbättrade körkomfort samt starkare motor. Den ursprungliga Vässlan kunde kännas något seg i uppförsbackar samt när man hade passagerare eller annan tung last. Med den uppgraderade motorn märks detta glädjande nog inte av längre.

Betyg 4/5

KLICKA HÄR för att se bästa pris hos Kopenscooter.nu