KLICKA HÄR för att se bästa pris hos Kopenscooter.nu

Drax Legend finns i två olika versioner. Den ena är en moped klass 1 med en hastighet av 45km/h och den andra är en nedbantad version som kör 20km/h och därmed är en ett cykelklassat elfordon. Vi tittar här närmare på 45km/h-versionen, även om båda fordonen har det mesta gemensamt.

Motor

Drax Legends motor har en kapacitet på 2kW, vilket på pappret inte låter lite, men inte inte heller särskilt imponerande. Faktum är dock att motorn överraskar. På bara cirka 5 sekunder så kan man utan problem komma upp i maxhastighet från ett stillastående läge. Detta är enligt oss riktigt imponerande för en moped i denna prisklass. Även i uppförsbacken känns denna elmoped oförskämt pigg. Att det är kräm i motorn gör att man känner sig tryggare i trafiken då man snabbt har kraft när man behöver den. Framförallt är Drax Legend väldigt rolig att köra tack vare dess pigga reaktion när man gasar på.

Överlägset förvaringsutrymme

Denna elmoped har det största förvaringsutrymmet vi sett. Tack vare att Drax Legend har en banbrytande design där man byggt in batteriet under utrymmet där man har fötterna så har man frigjort massvis med utrymme under sadeln (där batteriet idag sitter på de flesta andra elmopeder vi testat). Tack vare att batteriets placering så har man nu gott om utrymme att förvara last i elmopeden utan att man behöver köpa till en speciell box, såsom är fallet hos många andra tillverkares mopeder. Är man van vid att köra andra elscootrar så är det till en början nästan svårt att föreställa sig vad man ska ha allt det extra utrymmet till. Här kan till exempel förvaras hjälmar, ett extra ombyte eller varför inte matvaror om man handlar på vägen hem.

Enda problemet vi kan se med detta kungliga förvaringsutrymme är att man kommer få svårt att gå tillbaka till en elmoped med mer sparsam lastningsmöjlighet.

Knappar och display

Drax Legend har en i förhållande till fordonet i övrigt en stor display. Skärmen har hög upplösning är fullt i färg, allt detta bidrar till att man snabbt och lätt kan läsa av den information man behöver under färden. Enda gången vi har haft problem att läsa av displayen har varit under starkt solljus när solen speglat sig i det skyddande glaset.

Alla knappar sitter där de ska och är smidiga att använda. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga om reglagen, de fungerar som de ska, precis som man kan förvänta sig av en elmoped av hög standard. Värt att nämna är möjligtvis den fristående backväxelknappen som sitter på högra delen av styret, väldigt smidigt när det är dags att backa.

Batteri

Batteriet är ett lithiumbatteri på 60V24Ah. Med full laddning tar man sig upp till 7 mil (ca 5 mil om du kör riktigt oekonomiskt), något som ändå bör vara fullt tillräckligt för de flesta användare. Batteriet laddar relativt snabbt, från tomt till fullt på cirka 6 timmar. Som vi nämnt tidigare så har batteriet en placering som skiljer sig från vad som är standard i branschen. I stället för att placera batteriet under sätet, så har Drax valt att placera det under fötterna på föraren. Vi kan egentligen inte se några nackdelar med detta förfarande, så vi väntar spänt på att se om flera tillverkare kommer att följa efter. Den stora fördelen är så klart att man nu skapat ett stort förvaringsutrymme under sätet.

Batteriet är precis lika lätt att ta ut som det är hos elmopeder där det sitter under sätet. Med en handvändning så har man öppnat upp luckan och tagit ut batteriet. Detta är så klart smidigt om man exempelvis önskar ta med batteriet för att kunna ladda det separat i bostaden.

Pris och kvalitet

Priset på denna elmoped är bara en av dess stora glädjeämen. Prismässigt är detta en billig elmoped, lyckligtvis känns det inte så när man granskar den rent kvalitetsmässigt. Jämför vi priset på denna elmoped med prislappen på många av konkurrenternas motsvarande modeller så ser vi snabbt att denna elmoped är något av ett fynd. Med tanke på vad man får för pengarna så är Drax Legend värd varenda krona.

Denna elmoped har en beundransvärt hög kvalitet i förhållande till pris. Varenda del känns påkostad och robust. Elmopeden har en mycket mjuk och tyst gång, oavsett hur man kör och på vilket underlag. Knakande och gnisslande som man ibland kan uppleva hos andra elmopeder i samma prisnivå är som bortblåsta på Drax modell.

Slutord

Om du är på jakt efter en ny elmoped just nu så kan vi inte annat än avundas dig en aning. Drax Legend är en moped som har det mesta man kan begära av en modern elmoped. Samtidigt som kvaliteten är hög så är priset lågt. Detta är en relativt billig elmoped med en byggkvalitet som känns allt annat än billig. Oavsett var man lägger händerna på elmopeden så känns den robust och rejäl, ingen billig plastkänsla här inte.

Denna moped har en på pappret ganska alldaglig motor. När man gasar på så märker man dock att motorn är riktigt pigg, något som gör det fartfyllt och roligt att köra Drax Legend. Känns säker och stabil, och den är bekväm att sitta på. Detta är en bra allround-moped som passar de allra flesta. Perfekt exempelvis för pendling till jobb eller skola.

BETYG: 5/5

KLICKA HÄR för att se bästa pris hos Kopenscooter.nu