KLICKA HÄR för att se denna moped till bästa pris hos motorsweden.se

Rawbike är en svenskdesignad korsning mellan cykel och elmoped som snabbt blivit trendig. Vi kan verkligen förstå varför Rawbike är så populär bland kunderna. I denna produkt får man det bästa av två olika världar. Man är aldrig beroende av att ha laddning eftersom man kan ta sig fram genom att trampa så som på en vanlig cykel. Samtidigt finns motorn tillhands när man inte orkar trampa eller har lite mer bråttom. Vi är många som exempelvis väljer att köra Rawbike som en elmoped till jobbet på morgonen, för att sedan trampa hem för muskelkraft på eftermiddagen när tiden finns.

Hastigheten

Denna elmoped har en maxhastighet på 25 km/h. Självklart finns det en tanke med detta. Tack vare att hastigheten är begränsad till just 25 km/h så kan man köra med detta fordon på stadens allmänna cykelbanor. Man kan även parkera sin Rawbike i de allmänna cykelställen. Självklart finns det för och nackdelar med denna lösning. Om du värderar fart högt så är det bättre att satsa på en elmoped som kan köra i 45 km/h. Ska man exempelvis åka långt så är det förmodligen alltid ett bättre val att satsa på en snabbare moped, såsom exempelvis Viarelli Bravo som vi recenserat tidigare. Om man däremot mestadels rör sig i stadsmiljö och ändå inte kommer upp i så höga hastigheter är Rawbike ett mycket smidigt val.

Tekniska specifikationer

Denna elmoped har ett rejält batteri på 48V/19Ah som kan ta dig hela 60 kilometer på en och samma laddning. Detta utan att du hjälper till med tramporna över huvud taget. Trampar man själv ibland så räcker självklart batteriet ännu längre.

Rawbike 4X är utrustad med en borstlös motor på 750W. Motorn är relativt svag om man ser till många andra elmopeder på marknaden. Detta fordons motor kan dock inte jämföras rakt av med vanliga elmopeders motorer eftersom detta fordon är betydligt mer lättviktigt än en ”vanlig” elmoped. När man gasar på med detta lilla fordon så känns motorn därför väldigt pigg. Trots att maxhastigheten inte är så hög så känns det ändå roligt att köra denna pigga elmoped.

Själva cyklingen på detta fordon går också snabbt och smidigt. Rawbike 4X är 7-växlad med kvalitetsväxlar från välkända Shimano. 

Design och detaljer

Denna cykel/elmoped ser ut som en mycket slimmad elmoped eller, om man så vill, en riktigt fet cykel. När man kör med detta fordon är det inte sällan folk vänder på huvudet en extra gång för att kolla vad de var de just sett. Som tur är detta en elmoped som tål att tittas på. Designen är cool och passar gammal som ung. Rawbike 4X har en bra och robust pakethållare som tål en hel del last.

Den kanske största fördelen med denna elmoped är hur smidig den är att ta med. Tack vare att fordonet kan vikas ihop så kan man enkelt få in det i bilen eller ta med sig den på tunnelbanan. Detta är något som väldigt få andra elmopeder på marknaden kan matcha.

Rawbike 4X i hopfällt format

Slutsats

Detta är en cool liten elmoped som även fungerar som cykel. Tack vare hastighetsbegränsningen på 25 km/h så åtnjuter detta fordon alla de fördelar som kommer med en moped klass 2. Detta är inte fordonet för dig som har väldigt långa sträckor att köra eller som värderar hastighet allra högt. Söker du dock en flexibel lösning för stadspendlingen så är Rawbike helt klart en investering väl värd pengarna.

BETYG 4/5

KLICKA HÄR för att se denna moped till bästa pris hos motorsweden.se